Annonse
GODT OPPMØTE: Det var folksomt i Skjebergkilen Marina da startskuddet gikk for redningsskøyta Kystvekteren.

Overveldende oppmøte da redningsskøyte markerte sesongstart

Arrangementet som i utgangspunktet skulle markeres kun med en pølsefest blant Redningsselskapets frivillige, ble heller til en invitasjon til et åpent arrangement, som ga større oppmøte enn forventet.

Annonse
Sarpsborg24

Av Sofie A. Lysø

Redningsskøyta med navnet Kystvekteren er klar til tjeneste fra Skjebergkilen i sommer. Det ble feiret med kaffe, pølser, burgere og kake da Redningsselskapet mandag kveld markerte sin første offisielle vakt for sesongen. Redningskorpset som ble etablert i år har arbeidet med et høyt aktivitetsnivå, og endelig er oppkjøringen mot sesongen gjennomført.

Faste vaktlag

Leder for RSRK Skjeberg, Geir Tore Kopperud er stolt av endelig å kunne presentere sine faste vaktlag, som hver dag gjennom hele sommeren skal bemanne redningsskøyta Kystvekteren.

- Vi har trent mannskapet over en lengre periode, og endt opp med ni faste vaktlag som skal rullere fast. Det blir omtrent tre vakter i måneden per frivillig, og vi er stolte av å ha så mange med på laget. Til sammen er vi 36 frivillige pluss noen flere, forteller Kopperud.

Samarbeider med Horn Rescue

Kystvekteren samarbeider med og bistår redningsskøyta Horn Rescue, som holder til på Skjærhalden. På denne måten er det lettere å holde området enda tryggere. Kystvekteren dekker området Skjebergkilen, Hvaler, Halden og Fredrikstad – områdene som har flest oppdrag i løpet av sommersesongen.

Kopperud uttrykker glede over at så mange tok turen til marinaen, og sier Redningsselskapet setter stor pris på et slikt oppmøte.

- Vi synes det er viktig å gi noe tilbake til Skjebergkilen Marina fordi vi er så heldige å få ha marinaen som vår hovedstasjon, tilføyer han.

Folk tittet innom den åpne redningsskøyta, og barna fikk kjøre med Elias-båten under mandagens markering. Det ble en flott markeringen av den frivillige basen i Skjeberg.

Annonse