Annonse
Det koker av folk når Tour of Norway-sirkuset kommer til Sarpsborg. 20 mai kommer rittet tilbake.

Næringslivet klarer ikke å utnytte Tour of Norway

Sykkelrittet Tour of Norway trekker tusenvis av sarpinger til sentrum, men næringslivet klarer ikke å utnytte festen.

Annonse
Sarpsborg24

I sydligere strøk er et sykkelritt en gedigen fest og en betydelig mulighet for næringslivet til å tjene en ekstra krone og skape liv og røre. I Sarpsborg gjør sentrum lite ut av sykkelfesten. I år er det ikke klart hva som skal skje i sentrum i forbindelse med rittet.

- Vi ønsker å gjøre mer ut av det og vi ønsker at dette skal bli en fest, men akkurat hva som skal skje er ikke klart, sier Regine Hansen i iSarpsborg.

Tour of Norway har blitt en suksess hvert år det har vært målgang i Sarpsborg, i hvert fall med tanke på publikumsoppmøte. Tusenvis av mennesker tar turen til sentrum for å overvære mange av verdens beste syklister i Sarpsborgs gater.

Men handelstanden har ikke klart å utnytte rittet til det fulle.

- Det er nok mange som bare kommer for å se på rittet, men det er selvfølgelig også viktig hvilken dag det arrangeres på. Er det en søndag er det ikke så mange butikker som er åpne, sier Hansen.

Men i år er etappen i Sarpsborg den 20. mai, som er en lørdag.

- Og det gir oss langt flere muligheter, men vi har ikke bestemt oss for noe ennå, sier Hansen som innrømmer at de nok skulle gjort mer i forbindelse med sykkelrittet.

- Vi ønsker gjerne å gjøre mer ut av det. Det er nok riktig at vi kan utnytte slike arrangementer mer, men nå er rittet i mai og det skjer en del i mai.

Daglig leder i iSarpsborg, Marit Bjørnland, mener Tour of Norway setter Sarpsborg på kartet.

- Tour of Norway er noe kommunen og næringslivet ønsker. Dette setter også Sarpsborg på kartet gjennom god mediadekning direkte på TV2, sier Bjørnland.

Hun mener også at folk primært kommer for å se rittet, men utfordringen er tidspunktet for målgangen. I år starter den 4. etappen i Lillestrøm klokken 13.10, og målgangen er ventet i Sarpsborg klokken 18.05.

- Vi har prøvd litt forskjellige ting rundt denne målgangen. Folk kommer til byen primært for å se rittet, men vi gjør det vi kan for å få de til å komme tidligere for å spise og shoppe. Butikkene er stengt når det er målgang, og det er selvfølgelig en utfordring, sier Bjørnland som håper å gjøre noe med akkurat det i år.

- Drømmen er å få butikkene til å holde åpent lenger denne dagen slik at folk kan shoppe etterpå. Det har vi tro på, så vi vil prøve å få til det, sier Marit Bjørnland som mener de har klart å gjøre Tour of Norway til en folkefest.

- Noe av den viktigste jobben med dette rittet er å skape blest både langs løypa og i sentrum for å skape gode TV bilder. Det har vi klart og det er mye derfor arrangøren vil tilbake til Sarpsborg hvert år. For dette er viktig. Supert at sarpingene stiller opp i hopetall.

Annonse