Annonse
SKREMT: Kvinnen vi møtte på Hafslundbanen, i nabolaget der «luskemannen» skaper ubehag, er en av flere som har opplevd den ukjente personen som kikker inn gjennom vinduer.

Nabolag skremt av ukjent mann som lusker i vinduene

«Luskemannen» er blitt et samtaletema i nabolaget like ved Hafslundbanen i Sarpsborg. På Facebook-gruppa Østfoldjentene gir flere uttrykk for bekymring.

Annonse
Sarpsborg24

– Han kunne stå og stirre på vinduet fra den andre siden av veien, og fortsatte lenge etter at han skjønte at han var oppdaget. Vi har en veldig rolig hund, som brått kunne gå fra å sove til å hoppe opp til vinduet fra sofaen, knurre og bjeffe som om noen sto utenfor. Det er jo ikke helt normalt, synes en av kvinnene som har opplevd «luskemannen» over et par års tid, og senest da det sto på som verst en periode i vår.

– Redd når mørket kommer

Hun ønsker å være anonym. Nå har familien nylig flyttet til et annet hus i nærheten, og foreløpig har den uønskede gjesten sluttet å plage henne.

Men på Facebook-gruppa Østfoldjentene er det flere som har hatt lignende opplevelser ganske nylig. Én beskriver en mann som kikket på henne gjennom vinduet på verandaen, og som løp av gårde da han ble oppdaget. Også hun har en hund som reagerte kraftig da en svartkledd mann kikket inn gjennom vinduet og tok beina fatt en kveld i forrige uke. «Jeg blir redd når mørket kommer», skriver hun.

Flere gir uttrykk for at de synes det hele er «ekkelt», mens en annen ung kvinne, bosatt et lite stykke unna, hevder å vite hvem denne mystiske mannen er. Hun opplyser å ha varslet politiet.

– Det glemmer jeg aldri

Andre oppgir å ha opplevd det samme i boligområdet på Hafslundsøy og omkringliggende deler av byen, både tilbake i tid og senere. «Han sto på verandaen bak huset og tittet inn på soverommet. Det glemmer jeg aldri», skriver en kvinne.

Kvinnen vi møter på Hafslundbanen beskriver situasjonen som ubehagelig, og sier hun kjenner flere som har opplevd en nærgående mannsperson sent om kvelden og om natten. I perioder har hun vært ekstra var på lyder rundt huset.

– Det virker som han gjør det for å skremme. Det er ubehagelig. Jeg har aldri lyktes i å se ansiktet hans. Ungene har fått streng beskjed om ikke å lukke opp døra, forteller hun.

Hun har aldri valgt å anmelde hendelsene, for hun tror ikke politiet vil prioritere saken.

Politiet: - Varsle oss

- Politiet rykker ut hvis vi får melding om en pågående hendelse som dette, sier krimvaktleder Silje Vestad i Sarpsborg.

Flere i Facebook-gruppa Østfoldjentene uttrykker skepsis til om politiet vil prioritere en slik sak, og ser ikke poenget med å melde fra. Men det er det all grunn til å gjøre, mener lederen ved krimvakta.

Vestad sier hun ikke kjenner den konkrete saken, men oppfordrer til å ringe politiet hvis uvedkommende oppfører seg unormalt på privat eiendom.

- Da vil vi sende en patrulje og eventuelt undersøke området. Men vi må bli varslet om at slikt pågår, understreker hun.

Vestad er ikke kjent med om det er kommet inn anmeldelser av hendelsene på Hafslundsøy.

Annonse