Kvinnen fikk hjelp av flere krisesentre, etter å ha forlatt ektemannen som mishandlet henne mellom 2012 og 2016. (Illustrasjonsfoto)

Kvinne utsatt for vold av ektemannen - trodde hennes ufødte barn hadde dødd

En mann er dømt for å ha banket opp sin høygravide kone, slått henne med en støvsuger og truet henne med kniv – blant annet.

Etter over tre år med vold og trusler, orket ikke kvinnen mer. Hun oppsøkte hjelp på et krisesenter og anmeldte forholdet. Nå er mannen i 40-årene fra Østfold dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

Dommen fra Heggen og Frøland tingrett tegner et bilde av et forhold med jevnlig vold, der mannen var sykelig sjalu og hadde et sterkt behov for kontroll.

LES OGSÅ: Kvinne ble filmet med skjult kamera av sjalu ektemann

Slått to uker før fødsel

En av gangene kom mannen hjem full, noe som førte til en krangel mellom de to. Det endte med at kvinnen ble lagt i bakken, tatt kvelertak på og sparket i brystet og i sidene. Dagen etter hadde hun en legetime. Hun tiet om volden, men forklarte at hun følte at barnet var dødt.

Et par uker senere kom deres felles sønn til verden.

Sønnen ble også et offer

Heller ikke han unngikk mannens voldsepisoder. En gang da sønnen bare var tre måneder gammel oppsto en ny krangel. Da tok mannen tak i sønnen, løftet han over hodet og truet med å kaste ham i gulvet.

Våren 2015 truet han både kona og sønnen med to kjøkkenkniver, tok kvelertak på kona og slo henne med et støvsugerrør.

– Det er en skjerpende omstendighet at sønnen var til stede ved flere av handlingene, konkluderte tingretten.

Ved et annet tilfelle skal mannen også ha puttet et skjerf i konas munn for at hun skulle slutte å rope, noe som førte til at hun fikk problemer med å puste.

Hun forklarte at etter flere av voldsepisodene skal de ha hatt sex uten hennes samtykke.

Nektes å ta kontakt på tre år

Mannen nektet for de fleste anklagene. Han hevdet blant annet at de kun hadde hatt diskusjoner, men at det ikke hadde utviklet seg til vold. Han sa også at barnet deres var i barnehagen, og derfor gikk glipp av disse diskusjonene.

Retten trodde ikke på mannens forklaring. De kom fram til at mannen skal betale oppreisning på 100.000 kroner til hans tidligere kone og 70.000 kroner til sønnen.

Han ble dessuten ilagt et forbud mot å kontakte kvinnen de neste tre årene.

LES OGSÅ: 1 av 5 kvinner ved dette krisesenteret vender tilbake til voldelige hjem