Annonse
LÆRELYSTNE: Familien Bjordal, bestående av Eilin (fra venstre), Silje, Arild Bjordal og Anne Mette Moen, tok den 12 timer lange turen fra Vestlandet for å besøke vitensenteret i Sarpsborg.

Kjørte 12 timer for å besøke vitensenteret

Inspiria Science Center er en av de største turistattraksjonene i Sarpsborg. For familien Bjordal fra Vestlandet er det den aller største.

Annonse
Sarpsborg24

Av Sofie A. Lysø

Familien kjørte nemlig bil i hele 12 timer fra Vestlandet – ens ærend for å besøke vitensenteret ved E6 på Grålum.

Ønsket en lærerik ferie

Familien på fire er interessert i å lære noe nytt når de er på ferie, og Inspiria virket som et interessant senter med gode muligheter for å gjøre mange forskjellige aktiviteter, forteller mamma Anne Mette Moen til Dagsavisen Østfold. Faktisk har vitensenteret vært et ønsket reisemål for familien over lengre tid.

– Vi har lenge hatt lyst til å besøke Inspiria, da det virker som et senter med et bredt utvalg av lærerike aktiviteter. Det er mye å gjøre på senteret, og selv om vi i utgangspunktet reiste hit for ungdommens skyld, må jeg ærlig innrømme at vi foreldrene også lærer mye på et slikt besøk, sier hun.

Barna Eilin og Silje har gledet seg lenge til å besøke Inspiria.

– Vi har ikke noe lignende på Vestlandet, og vi synes det også er gøy å lære om usedvanlige ting. Her er det både innendørs- og utendørsaktiviteter, noe vi synes er veldig artig, forteller Eilin.

Det å se en ny by er også noe familien setter stor pris på. Sarpsborg lever opp til forventningene i så måte.

– Det er moro å se nye byer, og man trenger ikke alltid dra utenlands for å være på ferie. Fra Sarpsborg har vi også kort vei over svenskegrensa, så dit skal vi ta turen i ettermiddag, forteller Eilin videre.

Godt besøkt

Generelt opplever Inspiria mye turisme, og selv om de fleste turistene kommer fra vårt eget land, er det likevel mange som kommer fra utlandet.

– Vi ser jo at det er mange fra Norge som tar turen hit til Inspiria. Det er flest som kommer fra andre byer, og ikke så mange fra Sarpsborg, forteller sommervikar Margrethe Krage ved senteret.

Turister fra utlandet stopper ofte innom Inspiria for en titt.

– Det er en del turister fra Tyskland, Frankrike og England som kommer innom, og kanskje kombinerer Inspiria med andre turistattraksjoner på en norgesreise, sier hun.

Busslast med kinesere

Spesielt har de opplevd økt interesse for byen etter at det ble åpnet et eget turistkontor på vitensenteret.

– Det er ikke lenge siden vi opprettet turistkontoret her, men vi ser at det er vellykket. Det er godt synlig fra E6, og det er positivt. Vi har et samlepunkt hvor turister kan hente brosjyrer og se mer av hva både byen og Østfold generelt har å by på. Det tror jeg er viktig, forteller hun.

– For ikke så lenge siden kom det en turistbuss innom full av kinesere, som kom kun for å gå på do og hente brosjyrer. Det er artig, slutter Krage.

Annonse