Danske Claes Kronberg i aksjon på fredagens treningsøkt. Foto: Erik Sergio Auklend.

Jonevret bruker Kronberg mest

Tidligere Sarpsborg 08-spiller Claes Kronberg spiller etter alle solemerker dagens kamp mellom 08 og Viking på Sarpsborg stadion. Dansken er blitt en av Jonevrets mest betrodde menn.

Av Erik Sergio Auklend

Egentlig er Claes Kronberg mest komfortabel på høyreback. Likevel klages det aldri, når skader og suspensjoner tvinger Kjell Jonevret til å skifte om på disponibelt mannskap.

– Det eneste jeg ikke kan spille er keeper, tror jeg, sier Kronberg.

– Jeg var vant til å være potet, og spille i ulike posisjoner i Sarpsborg 08, også. Så klart skulle jeg aller helst trent og spilt i en posisjon hver uke, men jeg har ingen problemer med å bli brukt der jeg trengs, sier dansken, som har fått betalt for allsidighet i spilletid under Viking-trener Kjell Jonevret.

Brukt på fem ulike steder

Kronberg står med 19 kamper fra start, og tre som innbytter, så langt i seriespillet i år. Bare fire spillere har vært involvert i flere kamper for de mørkeblå.

Bare én av disse har dansken spilt høyreback. 14 kamper på høyrekant, fire som indreløper, én som venstrekant og, i det siste, to som venstreback, er fasit for Kronberg i år.

– Alle vil nok helst spille i favorittposisjonen, men vi er en liten tropp, og da må vi noen ganger be spillere om å ta andre oppgaver enn de er vant til, sier trener Kjell Jonevret.

– Å ha spillere som Claes er herlig. Vi visste at han kunne spille back og kant da han kom til oss, men vi så tidlig at vi i tillegg hadde en backup på indreløperplassen. Han er en spiller som jobber hardt, og har gjort det bra de gangene han har spilt der, også, sier Jonevret.

Møter sin tidligere klubb

Kronberg spiller lørdag mot sin tidligere arbeidsgiver, Sarpsborg 08.

– De skifter mye rundt på systemene og spillerne de bruker. Da må vi ha enda større fokus på oss selv, sier Kronberg.

– Vi går for tre poeng. Vi ser bra ut, og nærmer oss målet på 40 poeng, sier Jonevret.