Annonse
JENTEANDELEN ØKER: Det blir mer og mer populært blant jenter å delta på fotballskole om sommeren. Her gjester Emma H. Iversen (bak fra venstre), Pernille Bøhaugen, Angelica Borge-Kristiansen og Olivia Sørli Hafslund ILs fotballskole i år.

Jentene blir flere på fotballskolene

32 av 75 deltakere på Hafslund IFs fotballskole denne sommeren er jenter. Og dem blir det stadig flere av på fotballskolene generelt. Kretsen jubler.

Annonse
Sarpsborg24

Av Sofie A. Lysø

Hele 19 fotballskoler i Østfold Fotballkrets har søkt og fått innvilget søknad om å arrangere Tine fotballskole hos deres klubb i løpet av juni og august. I disse dager arrangeres det fotballskoler på en rekke gressbaner rundt om i Østfold. I Sarpsborg er det tre klubber som arrangerer Tine Fotballskole: Hafslund Idrettsforening, Borgen Idrettslag og Sarpsborg Fotballklubb (SFK).

Jenteandelen øker

Klubbutvikler i Østfold Fotballkrets, Knut Malkenes kan melde om gode påmeldingstall blant fotballskolene - i år også med en stor økning av jenter blant deltakerne.

Borgen Idrettslag har i år 80 påmeldte, og ligger så vidt under fjorårets påmeldingstall. Hafslund Idrettsforening har 75 påmeldte og Sarpsborg Fotballklubb har 155 påmeldte. En stor andel er jenter.

- Det er veldig artig at det er så mange jenter som er påmeldt i år, synes kretsleder Jorun Frydenlund.

- De er over snittet i flere av klubbene, så det er stas. Vi ser også at klubbene har dekket opp kjempebra med instruktører, legger hun til.

Ventelister hos Hafslund IF

Hafslund Idrettsforening er en av klubbene som opplever stor pågang. Klubben har i år venteliste på fotballskolen, noe arrangør Mats Johansen synes er strålende.

- Vi har i år satset på å ha mange instruktører, og har til sammen 18 av dem, forteller Johansen.

Det gjør at barna forhåpentligvis får gode opplevelser med fotballskolen og opplever at instruktørene tar seg tid til hver enkelt.

Av 75 fylte plasser på Hafslund er det 32 jenter.

- Det er flott at så mange jenter har meldt seg på. Vi håper at vi kan rekruttere flere jenter til klubben, sier Johansen.

Gir skryt

Kretsleder i Østfold fotballkrets, Jorun Frydenlund besøker denne uken fotballskolene for å observere, og er meget fornøyd med påmeldingstallene.

Knut Malkenes skryter av klubbene, og ser klart hvor mye arbeid det er for en klubb å arrangere fotballskole.

- Det er klart at det er mye logistikk som ligger bak, forklarer Malkenes.

- Det er samtidig viktig for klubbene, da det er en flott arena for rekruttering av nye fotballspillere. For mange er fotballskolen det første møtet med fotball, poengterer han.

Annonse