Annonse
Atle Pettersen. FOTO: MARIUS VIKEN

Her er helgas og ukas kulturkalender

Det er ingen tvil, jula er over oss. Det er julekonserter i alle kriker og kroker! Her er oversikt over noen høydepunkter i helga og uka som kommer. God helg!

Annonse
Sarpsborg24

SARPSBORG

Jubileumsrevyen iSærp

Det blir et skrått blikk på Sarpsborg og byens tusenårsfest i denne forestillingen. Hva har skjedd de siste 1000 åra? Det er klart for en toakters forestilling med byen og festen i sentrum. Medvirkende er: Patrik Stenseth,
Philip Bøckmann, Eirin Schou Fævelen, Andreas Humlekjær, Aslak Maurstad og Guro Elise Berg. Etter revyen spiller husbandet Åges danseband opp til fest. 
Hvor: Sarpsborg scene
Når: Fredag og lørdag klokka 21.

Jazzcafe på Peppes

Jazzcafé i 2. etage Peppes Pizza kl 16 med "Sissel Maries Jul" Sissel Marie Hansen & Tom-Arild Andersson trio. Sissel Marie Hansen - vokal, Tom-Arild Andersson - piano, Yngvar Ravneng - kontrabass og Rolf Werner - trommer.

Hvor: Peppes
Når: Lørdag 16-18

Desember­stemninger

Ole Edvard Antonsen, Didrik Solli-Tangen og Stine Hole til Tune kirke for å skape nettopp desemberstemning. 
Hvor: Tune kirke
Når: Lørdag klokka 17

Klang

Vokalgruppen Klang inviterer til julekonsert for alle i Sarpsborg kirke lørdag. 
Hvor: Sarpsborg kirke
Når: Lørdag klokka 17

Natt i Nisseland

Det er god stemning dagen før dagen, helt til det ikke er det lenger. Alt blir snudd på hodet av et voldsomt tordenskrall etterfulgt av en skummel latter. Nissemor, barna og alle andre blir stive av skrekk! En familieforestilling med musikk, varme og humor. 
Hvor: Sarpsborg scene
Når: Søndag klokka 15

Julekonsert i Tune kirke

Grålum Vokali, Greåker musikkorps og solist Merete Løkkeberg Meyer står klare for å synge jula inn. 
Hvor: Tune kirke
Når: Søndag klokka 18

Blåseensemble med Atle Pettersen og Reidun Sæther

Det Norske Blåseensemble tar med seg to folkekjære artister – Reidun Sæther og Atle Pettersen – og spiller og synger jula inn på Sarpsborg scene.
Hvor: Sarpsborg scene
Når: Mandag klokka 18

Stille natt – hellige natt 2016

Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Hans Petter Moen og Rune Larsen som sammen med musikerne Jon-Willy Rydningen og Olav Torget reiser rundt og sprer julestemning. 
Hvor: Tune kirke
Når: Tirsdag klokka 17.30

Tenorane – Så ha ei god jul, då!

«Gjennom sin song pustar dei sølvstøv over alle oss som sårt treng ein pause i kvardagane, ein pause for glede og fred og laussluppen, leken latter», skriver arrangøren om Tenorane som kommer til Sarpsborg tirsdag. 
Hvor: Sarpsborg scene
Når: Tirsdag klokka 18

Stand up Sarpsborg

Innimellom all julemusikken blir det stand up på Glenghuset. Headliner denne kvelden er Vidar Hodnekvam. I tillegg kommer Ole Soo, Nora Angeltveit og Anders Nykås. Konferansier er Martin Lepperød. 
Hvor: Glenghuset
Når: Onsdag klokka 19

Folkets Bar Live – førjulselektronika

Folkets Bar Live er i julestemning, og torsdag blir det «førjulselektronika med Cronos Titan, Zone Tripper og Glenn Main. 
Hvor: Folkets bar, Sarpsborg scene
Når: Torsdag klokka 18

Veldedighets­konsert

Stian Joneid, Urikke Brandstorp, Anette Lyche Brautaset, Johan Lund Andersen, Spilloppgjengen, Greåker mannskor, Carl-Andreas Næss, Odd og Lotte Karlsen og Kai Robert Johansen står på scenen når det inviteres til musikalsk dugnad mot barnefattigdom i Sarpsborg. 
Hvor: Tune kirke
Når: Torsdag klokka 19

 

MOSS

Ting og tang og en hermetisert tiur

En snodig tittel der, men det er navnet på Moss by- og industrimuseums nye vandreutstilling som åpnet torsdag. Her har de ansatte tatt fram litt av hvert fra magasinene for å feire at det er 10 år siden det første konsoliderte museet i Østfold åpnet. 
Hvor: Moss by- og industrimuseum
Når: Tirsdag-fredag klokka 11–15. Søndag 12–15.

Et juleeventyr

Garantert julestemning med den magiske forestillingen med rot i Chales Dickens fortelling med samme navn. 
Hvor: Parkteatret
Når: Fredag klokka 18 og lørdag klokka 15

Barnas juleshow på Rockhouse

Det blir julehygge på Alby når nissen kommer lørdag. Nisseforestilling med nisseposer til barna. 
Hvor: Rockhouse, Alby Gård
Når: Lørdag klokka 14 

Nine Lessons and Carols

Moss kammerkor og solister, organist, liturg og tekstleser er klare til det som etter hvert har blitt en tradisjon i Moss. Gudstjenesten er en feiring av Jesu fødsel, og det blir lest ni korte bibeltekster med julesanger og salmer innimellom. 
Hvor: Moss kirke
Når: Lørdag klokka 16

FolkPort

Like sikkert som at det blir jul blir det førjulskonsert med FolkPort i Moss. Bandet har med seg Daryl McDade & Soul XL.
Hvor: Tivoli amfi
Når: Lørdag klokka 21

Vi synger jula inn

To stemningsfulle konserter i Jeløy kirke søndag. Klokken 16.30 kommer Moss Korferening og Jeløy Kirkes aspirantkor, og klokken 19.30 står Moss Korforening, Jeløy Kirkes Barnekor, Ungdomskor og Vokalensemble for underholdningen. Solist på begge konsertene er Ingrid Oftung. 
Hvor: Jeløy kirke
Når: Søndag klokka 16.30 og 19.30

Parkteatrets juleshow

I over 10 år har Parkteatret arrangert julekonsert til inntekt for Redd Barna og Frelsesarmeen. I år er intet unntak. Heidi Gjermundsen Broch, Frank Kjosås, Dennis Storhøi og Sofie Bjerketvedt er klare. Det samme er konferansier Per-Olav Sørensen.
Hvor: Parkteatret
Når: Søndag klokka 19

Stille natt – hellige natt 2016

Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Hans Petter Moen og Rune Larsen som sammen med musikerne Jon-Willy Rydningen og Olav Torget reiser rundt og sprer julestemning. 
Hvor: Jeløy kirke
Når: Tirsdag klokka 21.30

Rhythm Danseklubb: Joy / X-mess

Det blir dans i ulike stilarter når Rhythm Danseklubb inviterer til sitt årlige juleshow, med to forestillinger. 
Hvor: Parkteatret
Når: Onsdag klokka 18.30 og torsdag klokka 18

 

HALDEN

Helene Bøksle

Helene Bøksle er aktuell med sin nye barneplate «Godnatt, min skatt», men har tatt en julepause for å dra på nettopp juleturné. – Jeg vil at folk skal føle de har med seg mer i hjertet sitt når de går, enn da de kom. Og ikke minst, har fått en fin forsmak på julestemningen, sier artisten. Hvert år siden 2000 har hun fartet Norge rundt med julemusikken, og konsertene har blitt tradisjon for mange. Fredag tar hun med seg «Det hev ei rose sprungen» til Immanuels kirke i Halden, og mandag synger hun i Domkirken i Fredrikstad. Det blir garantert julestemning. 
Hvor: Immanuels kirke
Når: Fredag klokka 18 

Folk i Halden

Endelig er det den helgen: To forestillinger med det som etter hvert har blitt en populær tradisjon: forestillingen Folk i Halden. Nærmest alt som kan krype og gå av musikere i Halden kommer, og det blir mye humor. Overskuddet går til Frelsesarmeen og Hand2Hand. NB! Svært få billetter igjen.
Hvor: Brygga kultursal
Når: Fredag og lørdag klokka 19

Folk i Halden – nachspiel

Etter forestillingen på Brygga blir det etterfest på Bryggerhuset. Tom Skjeklesæther er DJ og spiller soulmusikk. 
Hvor: Bryggerhuset
Når: Fredag og lørdag fra klokka 22

Julekonsert i Fredikshalds teater

Eirik Haug Stømner fra Halden tar med venner fra Musikkhøgsskolen og Barrath Dues musikkinstitutt til til førjulskonsert i Fredrikshalds teater. Det loves en god gammeldags konsert med klassisk musikk. 
Hvor: Fredrikshalds teater
Når: Lørdag klokka 20

Jul i Teateret

Dennis Storhøi og Sanne Kvitnes kommer til Fredrikshalds teater. Mes seg har de Bjørn Halstensen på piano, og en strykekvartett under ledelse av Ole Hermann Huth. 
Henning Kvitnes er gjesteartist.
Hvor: Fredrikshalds teater
Når: Onsdag klokka 19

Tenorane – Så ha ei god jul, då!

«Gjennom sin song pustar dei sølvstøv over alle oss som sårt treng ein pause i kvardagane, ein pause for glede og fred og laussluppen, leken latter», skriver arrangøren om Tenorane. 
Hvor: Brygga kultursal
Når: Onsdag klokka 19

FREDRIKSTAD

Juleshow med Erik-André Hvidsten

Erik-André Hvidsten tar med seg sitt juleshow Borge og Bøndernes Hus. Ifølge arrangøren tar han for seg dorullnisser, museviser, Dizzie Tunes og juletradisjoner – for å nevne noe. «Et show som gjør hele hans talent rettferdighet». Humor og sjarm i massevis, og «O helga natt» som dessert.
Hvor: Bøndernes Hus, Borge
Når: Fredag og lørdag klokken 20, søndag klokka 18

The Power of Love

Årets julebordshow på Blå Grotte står for døren. Det blir et tribute-show med hits du kjenner i ny ramme. Showet er iscenesatt av Desirèe Ulvestad-Grandahl og Morten Gjerløw Larsen.
Hvor: Blå Grotte
Når: Fredag og lørdag klokka 19

Førjulslørdag med KorLuren

Det blir en uformell og hyggelig ettermiddag i Kommandantfården i Gamlebyen med KorLuren. Sang i flere omganger, allsang, kaffe, pølser og kaker.
Hvor: Kommandantgården, Gamlebyen
Når: Lørdag klokka 14–16

Jul i Gamlebyen – og på Fredrikstad museum

Omgivelsene ligger til rette for en virkelig god julestemning i Gamlebyen i Fredrikstad. Det blir naturligvis julefrimarked på Konges torv, marked på Plus-skolen og i Tøihuset, åpne verksteder på Bastion 5 og Glasshytta, samt aktiviteter for barn på Qulthus. Gamlebyen modelljernbanesenter har åpent, og det samme har Fredrikstad museum.
Hvor: Gamlebyen, 
Fredrikstad
Når: Lørdag og søndag

Hvalerjul

Det blir julemarked på Skjærhalden med lokale organisasjoner, næringsliv og hyggelig julehandel. Selve markedet holdes på uteserveringen til Big Fish. 
Hvor: Skjærhalden, Hvaler
Når: Lørdag og søndag klokka 11–16

Åpen kirke

I Gamlebyen holder Østre Fredrikstad kirke åpent lørdag. Det blir servering av gløgg og pepperkaker, samt muligheter for å tenne lys. Kirken inviterer til en fin og rolig stund i en ellers hektisk førjulstid. 
Hvor: Østre Fredrikstad kirke, Gamlebyen
Når: Lørdag fra 12–17

Julestemninger

For 4. året på rad inviterer Soli Trio til julekonsert. «Senke skuldrene-garanti» loves av arrangørene. Soli Trio består av Astrid Giæver Marvik (klarinett), Cecilie Therese Nereng (horn) og Mats-André Soli (klaver).
Hvor: Metodistkirken i Fredrikstad
Når: Lørdag klokka 18

Vår sjeleskatt – julekonsert Mosaic

Mosaic inviterer til konsert med låter fra deres to juleplater, med det blir også noe nytt for publikum. 
Hvor: Røde Mølle
Når: Lørdag klokka 18

Myrull i Hvaler kirke

Det blir keltiske folketoner når Myrull (dels fra Varteig) gjester Hvaler kirke med konserten «Ei strime lys». En konsert som handler om det Myrull selv ønsker seg i jula: raushet, nostalgi, varme og lys. 
Hvor: Hvaler kirke
Når: Lørdag klokka 19

Christmas Joy n’Soul

Byron Williams og Sara Hadjian gjentar julekonsert-suksessen fra 2015 og inviterer til julekonsert. Det blir amerikanske juleklassikere fra bl. a Nat King Cole og Bing Crosby.
Hvor: Litteraturhuset i Fredrikstad
Når: Lørdag klokka 20

Jubileumsfest for Odd René Andersen

I fem år har Odd René Andersen holdt koken på Båthuset, og nå ryddes stoler og bord bort til fordel for dansegulvet. Andersen plukker ut noen gode låter og det blir mye soul og høy partystemning. 
Hvor: Båthuset
Når: Lørdag klokka 21

Monica Heldal

«Monica Heldal fikk to Spellemannpriser for debuten «The Boy From The North», fra 2013. Fortjent var det også. Etter et fint mellomspill med EP-en «Waiting on The Fire» året etter kommer det nye albumet «The One In The Sun». Som kan overraske de som satte pris på de mest følsomme tonene fra visesangeren Heldal. Her går hun hardere til verks», skrev Dagsavisens Geir Rakvaag om Heldals album i april, og trillet en femmer på terningen. Nå er Heldal ute på turné, og denne lørdagen stopper hun i Fredrikstad og på Gamlebyen Kulturhus. 
Hvor: Gamlebyen kulturhus
Når: Lørdag klokka 22

Soulful Christmas med Marianne Antonsen

Ifølge arrangøren er det denne tradisjonsrike konserten Marianne Antonsen gleder seg mest til gjennom året. Hjemme i Fredrikstad med venner, familie og ukjente synger hun jula inn på sitt stemningsfulle vis. 
Hvor: Østre Fredrikstad kirke
Når: Søndag klokka 18.30 og 22.30

Hãndels Messias

Borg domkor fremfører et av musikkhistoriens mest kjente og kjære verk; Oratoriet Messias av Georg Friedrich Händel.
Hvor: Fredrikstad Domkirke
Når: Søndag klokka 19

Vår jul

En julekonsert av og med Anniken og Martine Bakken Lundberg. Det er seks år siden søstrene tok initiativ til en julekonsert, og søndag er de klare igjen. 
Hvor: City Scene
Når: Søndag klokka 19

Bjørnar Spydevold

I år er Heidi Gjermundsen Brock og Cantare Vokalensemble med Bjørnar Spydevold til Gamlebyen. 
Hvor: Østre Fredrikstad kirke
Når: Mandag klokka 18 og 21, og tirsdag klokka 21

Helene Bøksle

Helene Bøksle er aktuell med sin nye barneplate «Godnatt, min skatt», men har tatt en julepause for å dra på nettopp juleturné. – Jeg vil at folk skal føle de har med seg mer i hjertet sitt når de går, enn da de kom. Og ikke minst, har fått en fin forsmak på julestemningen, sier artisten. Hvert år siden 2000 har hun fartet Norge rundt med julemusikken, og konsertene har blitt tradisjon for mange. Fredag tar hun med seg «Det hev ei rose sprungen» til Immanuels kirke i Halden, og mandag synger hun i Domkirken i Fredrikstad. Det blir garantert julestemning. 
Hvor: Domkirken i Fredrikstad
Når: Mandag klokka 18 

Blåseensemble med Atle Pettersen og Reidun Sæther

Det Norske Blåseensemble tar med seg to folkekjære artister – Reidun Sæther og Atle Pettersen – og spiller og synger jula inn.
Hvor: Blå Grotte
Når: Tirsdag klokka 19

Annonse