Interessen for å bo i sentrum er stor og SOBBLs nye prosjekt er ettertraktet.

Her er det kamp om leilighetene

Lista over interessenter er dobbelt så lang som antall leiligheter. - Interessen er helt vanvittig, sier leder i SOBBL Trygve Kristoffersen.

Interessen for leiligheter i Sarpsborg sentrum er ekstrem. Trygve Kristoffersen i SOBBL forteller at folk ligger langflate etter leiligheter i det som blir byens neste store eiendomsprosjekt.

- Beliggenheten er midt i blinken. Kort vei til sentrum, kort vei til utfartsårer, ja, det er egentlig kort vei til alt, sier han og forteller at interessen meldte seg med en gang prosjektet ble kjent.

- Det har vært et jevnt tilsig av interessenter, men det er ikke normalt at det varer så lenge. Jeg har aldri opplevd maken til interesse for noe prosjekt vi har hatt. Vi har ikke gjort noe for å markedsføre dette, men det er jo heller ikke nødvendig. Bare i februar nå så har det kommet enda flere på lista, som nå teller rundt 150 interessenter, forteller Trygve Kristoffersen.

Hvor mange leiligheter det blir er fortsatt ikke ett hundre prosent sikkert. Det var først snakk om 84 leiligheter, men interessen for store enheter endrer planene.

- Vi har fått tilbakemeldinger om at interessentene ønsker store leiligheter og siden vi er såpass tidlig i prosessen kan vi tilpasse. Vi legger til flere store leiligheter, og da snakker vi 100 kvadratmeter og pluss, og lander trolig på cirka 70 leiligheter.

Leilighetene er ikke prissatt, men ender trolig på et sted mellom 40 og 60.000 kroner per kvadratmeter. Det betyr at leilighetene ikke for nyetablerere, men SOBBL-sjefen mener det likevel er med på å bidra for de som skal inn på bolimarkedet.

- Når såpass mange skal kjøpe seg leilighet blir det ledige enheter i den andre enden. Enten i form av eneboliger eller leiligheter som passer bedre til yngre enn eldre mennesker, mener Kristoffersen.

Han kommer ikke utenom at det er naboprotester mot prosjektet, men han mener at dette prosjektet rammer få i forhold til andre sentrumsnære prosjekter.

- Det er nesten umulig at ikke noen blir misfornøyde i forbindelse med et så stort prosjekt, men vi mener at dette er lagt godt til rette og vi mener også at det forskjønner området, sett i forhold til hvordan det så ut tidligere, sier Kristoffersen.

Boligbyggelagsgiganten ser at interessen for boliger i sentrum er betydelig og har kjøpt seg opp flere steder. Men enn så lenge er det ingen konkrete planer om å sette i gang.

- Vi har området ved Vatvedt mek. og vi har et kvartal i sentrum. Det er ikke noe konkret her ennå, men vi ønsker å se på hele kvartaler, og at sentrum er attraktivt er prosjektet på Grotterødløkka et godt eksempel på, sier han.

Hva det nye borettslaget på Grotterødløkka skal hete er heller ikke klart.

- Nei, det er ikke klart. Jeg har registrert at det er meninger om dette, men vi har ennå ikke bestemt noe. Selskapet som eier tomta har navnet Storgata Terrasse AS, men det er ikke dermed sagt at borettslaget får det navnet. Adressen er Jacob Hilditch gate 1-17, men en del av enhetene ligger ut mot Storgata. Tidligere var det borettslag her som hadde navnet Vingulmorg borettslag. Men som sagt, vi har ikke bestemt oss for hva navnet blir.