Annonse
OPTIMIST: Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap).

Håper på folkefest i amfiet

Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje ønsker å fylle Kulås Amfi med tusenvis av sarpinger for å ta imot cupheltene – uansett utfall av kampen.

Annonse
Sarpsborg24

– Her er plass til 5-6.000 inne i amfiet, og så er det jo god plass rundt også. Det kan fort bli flere tusen sarpinger her etter finalen, og da blir det god stemning, sier en entusiastisk Martinsen-Evje.

Sarpsborg 08 og kommunen har begynt å legge planer for hvordan byen skal ta imot laget etter cupfinalen. Seier og kongepokal er selvsagt utgangspunktet.

Fotballfeber

– Det er artig at det ser ut til at vi får spille med hjemmefargene våre. Det blir kamp til beinet mot Lillestrøm også, men jeg mener det er mer enn 50 prosent sjanse for at vi vinner, selv om jeg ikke skal ta seieren på forskudd, sier Sarpsborg-ordføreren.

Da Sarpsborg 08 var i NM-finalen for to år siden, ble sølvguttene tatt imot på byens torg og hyllet av befolkningen, men nå ser ordføreren for seg at festen skal foregå i Sarpsborgs nye storstue.

– Det er jo uansett stort og flott at man har kommet til cupfinalen, og for andre gang på tre år. 08 gjør det bra i serien nå også, og jeg ser at det er mer folksomt på stadion enn sist vi kom til cupfinalen. Så det er litt mer fotballfeber i Sarpsborg generelt også. Da tror jeg mange ønsker det skal skje noe, sier Martinsen-Evje.

Hos klubben selv holdes kortene litt tettere til brystet.

– Vi turte naturlig nok ikke å planlegge altfor mye i tilfelle det ikke skulle gå veien. Vi har så vidt startet prosessen nå, men vi har noen viktige seriekamper foran oss og har lyst til å fortsette å gjøre det bra der også, sier markedssjef Roar Johansen i Sarpsborg 08.

– Så mange som mulig

Sammen med salgssjef Alexander Klausen, skal han nå sette seg ned sammen med kommunen for å finne ut hvordan de kan hedre cupheltene på best mulig måte – uansett om det blir sølv eller gull.

– Når man først har hatt den festen inne i Oslo går det ikke an å bråslutte der, så det blir ett eller annet her i byen. Vi har lyst til at så mange som mulig skal være med på festen både før, under og etter. Vi har en framoverlent ordfører, som spiller på lag med oss, og skal helt sikkert finne en god løsning, tror Johansen.

Når det gjelder cupfinaleshowet dagen før dagen er det også noen utfordringer, fordi finalehelgen kolliderer med den første adventshelgen.

– Youngstorget, som vi hadde sist, er utelukket uansett på grunn av julemarked, men vi finner jo et bra sted uansett. Det jobber vi med, sier Klausen.

Annonse