Annonse
Multiconsulkt har kjøpt det Sarpsborgbaserte firmaet Prosjektforum.

Gigant kjøper Sarpsborgfirma

Daglig leder og eier Ole Øyvind Moen har solgt selskapet Prosjektforum AS til Multiconsult.

Annonse
Sarpsborg24

Ole Øyvind Moen har i føge Brønnøysundregisteret en eierandel på 39 prosent. Sammen med Bernt Stordahl (36%) eier de mesteparten av Prosjektforum som i 2015 omsatte for 13 millioner kroner. Multiconsult, med en omsetning på 2,3 milliarder, har nå styrket sin posisjon innen verdianalyse og verdivurdering.

ProsjektForum AS tilbyr tjenester innen bygge- og prosjektledelse, byggekontroll, konsulentbistand til eiendomsmarkedet, verdianalyse og taksering, samt skadetaksering.

– Det å nå få tilgang til Multiconsults solide kompetanse innen eksempelvis skredsikring, geoteknikk og hydrologi vil styrke vår posisjon i takstbransjen. Vi ser mulighetene for et godt internt samarbeid, med økt fokus på synergier av solid fagkunnskap og innovasjon innen spesialrådgivning. Det i tillegg viktig for oss at Multiconsult er en solid og ordentlig aktør, der vi kjenner kvaliteten på arbeidet de leverer, sier Ole Øyvind Moen, daglig leder i ProsjektForum.

Selskapet har i en årrekke samarbeidet med Multiconsult om større due diligence-analyser av næringsbygg, samt bistått i spesialtjenester innen geoteknikk, el- og VVS-fag og inngått i ulike prosjektteam.

– Kjøpet av ProsjektForum gir oss mulighet til å tilby enda sterkere tjenester tilknyttet verdianalyse og skadetaksering ut til våre kunder,  et spesialfelt hvor de er faglig ledende i Norge. Vi er stolte over å nå gå sammen, for å posisjonere og utvikle oss ytterligere i et marked i rask utvikling, sier Øyvind Holtedahl, Konserndirektør for Marked, Strategi og Innovasjon i Multiconsult ASA.

ProsjektForum har hovedkontor i Sarpsborg, hvor de fortsatt vil holde til, melder selskapet i en pressemelding.

Annonse