Annonse
Ab Brayen, Uwe Horland og Patrik Stefanson selger nederlandsk ost.

Fyller torget med internasjonal mat

I mai fylles Sarpsborg torg med mat fra mange av verdens mathovedsteder.

Annonse
Sarpsborg24

Spanske skinker, franske og italienske oster og greske oliven er bare noe av hva du kan finne på torget i mai.

Markedet har vært i Sarpsborg flere år på rad. Olivier Simonin står bak markedet og forteller at de ønsker å bringe store deler av mat-Europa og verden ut slik at de besøkende kan få møte de smakene og luktene de vanligvis bare møter på feriereiser.

- Torget vil bli forvandlet til en livlig markedsplass med handelsfolk. Vi er veldig opptatt av å tilby høy kvalitet på det vi leverer, sier han.

- Vi har med profesjonelle handelsfolk fra Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Holland, Polen og mange flere land som vil være iført tradisjonelle drakter, forteller Simonin.

Oster og skinker er bare noe av de markedet skal tilby. Men det skal ogås være mulig å kjøpe seg varme retter og nybakte lokalbakst fra Syd-Europa.

- Vi skal selge produkter som for eksempel Baklava kaker, greske oliven, franske macarons, spansk paella, ost, tartiflette (ost og poteter fra alpene), engelsk fudge og belgiske vafler, sier Simonin som lover at vil være noe for alle smaker.  

Han opplyser at maten stammer fra familiebedrifter, gårder og små fabrikker som opprettholder tradisjonelle produksjonsmetoder.

Matmarkedet er fra 14. til 20. mai.

 

 

Annonse