Annonse
Alexander foran den nye tribunen som er i ferd med å reises.

Frister sarpingene med Norges billigste sesongkort

Sarpsborg 08 strekker seg langt for å trekke flere folk til stadion.

Annonse
Sarpsborg24

Sarpsborg 08 avsluttet fjorsesongen godt og trakk over 4.000 mennesker til hver hjemmekamp. Nå frister de med ny tribune og Norges billigste billetter. I Sarpsborg koster det 2500 for en familie å se alle hjemmekampene. Til sammenligning koster det 4.400 kroner for den samme familien å se Fredrikstad FK i 1. divisjon. Vel og merke hvis familien skal sitte sammen.

- Har dere Norges billigste billetter?

- Ja, det mener jeg bestemt det er. Kan ikke tenkte meg at noen andre selger sesongkort til fire personer for 2.500 kroner, smiler Alexander Klaussen. Han er ansvarlig for privatmarkedet og forteller at de per i dag ligger godt an i forhold til i fjor.

- Det er bra trøkk og vi er fornøyde. Vi har solgt bedre enn på samme tid i fjor, men nå starter også sesongen senere enn i fjor, det er nok en fordel for oss, tror Klaussen.

Sarpsborg 08 har tatt gigantiske sportslig steg og har etablert seg som et meget habilt lag i Norges øverste divisjon. Men tilskuerne er kresne og kravstore.

- Det sportslige har mye å si. I fjor fikk vi en litt svak start og det merkes på publikumsoppmøte. Utover i sesongen tok det sportslige seg voldsomt opp og vi hadde over 4.000 på de siste hjemmekampene. I år mener jeg vi er i rute og har tro på en god start. Da tror jeg også folk kommer, sier Klaussen.

Sarpsborg 08 bygger i disse dager en ny tribune i nordre del av banen. Tribunen blir under tak og får plass til 1170 tilskuere. Totalt kan Sarpsborg stadion nå ta i mot 5850 mennesker.

- Den nye tribunen blir ferdig til seriestart og vil bety mye for stadion. Denne delen blir det nå tak over og den er flyttet enda nærmere banen. Det gjør også noe med hele rammen. I tillegg så er også stadion oppdatert med digitale reklameskilt, som faktisk gir stadion et annet estetisk uttrykk. Det ser veldig bra ut, smiler Alexander Klaussen som har travle dager.

Han har ansvaret for Sarpsborg 08 i digitale medier og merker at seriestart nærmer seg.

- Det koker bra nå. Vi merker at det nærmer seg, men det er jo det vi elsker.

Klaussen pøser ut saker, konkurranser og videoer på Facebook, Snapchat, Instagram og Twitter. Akkurat nå kan han fornøyd konstatere at den siste videoen hvor to spillere deler ut sesongkort, spillertrøyer og annet supporterutstyr til en tilfeldig familie har slått godt an.

- 15.000 har sett videoen, og det etter bare noen timer. Det er moro. Vi har nok mest trøkk i sosiale medier rundt kampene, men vi har også slike tiltak som skaper engasjement, sier Klaussen.

VG har nettopp tippet Sarpsborg 08 på 5. plass og media generelt er positive til Sarpsborg 08. Det er også med på å skape en forventning og bidrar til å trekke folk til stadion. Alexander Klaussen regner med at noen av kampene bør trekke bortimot fulle hus og peker på mai som årets store fotballmåned i år.

- I mai er det så mange gode kamper. Det starter med Rosenborg 1. mai og deretter går det slag i slag. Godset borte er en kamp det tradisjonelt er mange sarpinger som reiser til. Vi har Lillestrøm borte og vi har Vålerenga og Tromsø hjemme. Det bare må bli bra det, smiler Alexander Klaussen som håper Sarpsborg 08 gjør en enda bedre sesong enn i fjor. Da endte Sarpsborg på en meget respektabel 6. plass.

- VG tipper oss på 5. Det hadde vært veldig kult, avslutter Alexander Klaussen.

 

Annonse