Frisk til «bonuskamp»

Sarpsborg 08-kapteinen måtte stå over bortemøtet med St. Gallen, men nå er han klar til dyst i returoppgjøret etter en antibiotikakur. Går det veien feirer han kanskje med pizza og øl.

Hvem: Joachim Thomassen (30)

Hva: Kaptein på Sarpsborg 08.

Aktuell: Torsdag spiller han og lagkameratene mot sveitsiske St. Gallen i returkamp i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen hjemme på Sarpsborg stadion.

Dere tapte 2–1 på bortebane, hvordan ser du på utgangspunktet foran torsdagens kamp?

– Vi fikk egentlig med oss et relativt sterkt resultat, og sånn sett burde vi være fornøyde. Men med tanke på omstendighetene (spilte elleve mot ti nesten hele kampen, journ.anm.) sitter vi likevel igjen med en liten skuffelse over at vi ikke satte flere av sjansen våre. Nå er det uansett historie, og det handler om å nullstille til ny kamp og være framoverlente på hjemmebane.

Hva blir nøkkelen for å ta seg videre til tredje kvalifiseringsrunde mot Rijeka?

– Jeg er sikker på at vi kommer til å få nok av målsjanser til å vinne, for vi merket i bortekampen at St. Gallen er litt rufsete defensivt. Men vi må ikke glemme at vi møter et knallgodt lag med gode tekniske ferdigheter. De er spesielt gode framover, så da gjelder det å ligge kompakt og tette igjen bak.

Du måtte selv stå over turen til Sveits på grunn av sykdom, er du frisk og rask igjen nå?

– Jeg går fortsatt på antibiotika, men har trent godt de siste dagene. Formen er fin, og jeg er klar til kamp.

Hvor mye betyr denne kampen for Sarpsborg 08?

– Dette er på mange måter en ren bonuskamp for oss, og med tanke på at vi er en klubb som ikke har eksistert i mer enn ti år var det nok ikke mange som forventet at det skulle spilles europacup-fotball på Sarpsborg stadion allerede nå. Samtidig er det ikke tvil om at vi har gode muligheter til å avansere. Det er stort for klubben, og det er moro for oss å få prøve oss ute i Europa mot de store gutta. Vi gleder oss stort til å gå ut på matta på torsdag.

Billettsalget er allerede godt i gang. Hva har du å si til de som fortsatt sitter på gjerdet og vurderer om de skal ta turen?

– For at vi skal klare å komme oss videre er vi avhengige av all den hjelpen vi kan få fra tribunen. Jo flere som møter opp for å heie oss fram, jo større er våre sjanser for avansement. Så min appell til alle som vil ha Sarpsborg 08 videre i Europa er; kom på stadion og støtt oss!

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Tja... Det har jeg ikke noe godt svar på, gitt. Kommer ikke på noen bøker jeg har lest som betyr mer enn andre.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er å se at folk rundt meg har det bra, og spesielt familien min.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg har alltid sett mye opp til pappa. Det er kanskje ikke så unaturlig, i og med at han er tidligere norgesmester (Morten Thomassen, tok cupgull med FFK i 1984, journ.anm.). Broderen var også et forbilde i oppveksten.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det var da voldsomt til spørsmål! Hm... Det må kanskje være at jeg kunne vært litt mer tålmodig.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Vi fotballspillere har ikke så altfor ofte anledning til sånt. Hvis det kan kalles å skeie ut, får jeg svare å ta meg en pizza og en øl.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Fred på jorden.

Er det noe du angrer på?

– Det er vel alltids noe, men ikke som jeg kommer på her og nå.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det kommer veldig an på settingen... Enten en høyt respektert idrettsprofil, eller en deilig supermodell.

Noen spesielle du har i tankene?

– Hehe, nei, du får klare deg med det svaret der!