Annonse
Henry Solstrand (fra venstre), Adrian Bjerketvedt, Mikkel Nilssen Nicolaisen og Trym Eide foran.

Føss spiller på Tons of Rock!

I desember spilte Føss på en frivillighets-fest i Oslo. Det var nok til at Tons of Rock-sjefen booket Sarpsborgbandet.

Annonse
Sarpsborg24

I dag la Tons of Rock ut 12 nye navn og blant storheter som TNT og Enslaved var også det forholdsvis ferske Sarpsborg-bandet Føss.

Devin Townsend, TNT, Enslaved, Black Star Riders, Marky Ramone, Diamond Head, Horisont, Beaten To Death, Ondt Blod, Divided Multitude, Føss og Invaders ble lansert i dag.

- Vi har visst om det en stund, men har prøvd å holde det litt hemmelig. Eller, vi har ikke hausa det opp noe særlig, men nå som det er klart er det jo bare moro, forteller gitarist og vokalist Mikkel Nilssen Nicolaisen som ved en mer eller mindre tilfeldighet fikk spillejobben, en spillejobb de har siklet på lenge.

- Vi spilte jo på en fest for Tons of Rock i desember var det vel, og da kom Svein Børge opp på scena og spurte oss om vi ville spille på selve festivalen i juni. Han booka oss rett og slett der og da. Og det er jo et godt tegn tenker jeg.

Å spille på Tons of Rock har vært en drøm for gutta i Føss, og nå skal de spille på samme festival som blant andre Satyricon, Sabaton, Five Finger Death Punch, Blink-182, TNT og Slayer, bare for å nevne noen.

- Det blir jo på lørdagen vi spiller, som i og for seg er "hoveddagen". Det er nok der de har lagt mest penger med svenskene i Sabaton og Five Finger Death Punch. Så vi håper jo det kommer en del folk og ser oss også, sier Nicolaisen.

Han regner med at de spiller tidlig, men det skal ikke legger noen demper. Føss lover å gi alt.

- Vi spiller nok tidlig, men da håper vi folk lar være å legge seg på nachspielet, smiler Mikkel Nilssen Nicolaisen. Han er sønn av Artch-gitarist Geir Nilssen og flere av medlemmene i Føss har fedre som gått opp hardrockstien.

- Det er sikkert litt sært for folk i vår alder å holde på med denne typen musikk, men vi er jo vokst opp med foreldre som ikke akkurat er A4, sier Nilssen.

Når vi snakket med bandet før konserten i Oslo var det stor spenning om den spillejobben kanskje var det som skulle til for å få drømmen om å spille på Tons.

- Vi ble jo selvfølgelig i ekstase. Det er ikke så mange muligheter for et band som oss, men dette kan være en slik jobb som kan få noen til å få opp øya for oss. Svein Bjørge er jo i seg selv ingen hvem som helst, sa Nilssen den gang. Han fikk rett og Børge fattet interesse.

- Det var stort, og nå gleder vi oss stort til sommeren, sier Mikkel Nilssen Nicolaisen.

Så langt er disse navene klare til årets Tons of Rock:

Torsdag 22.06

Blink-182, Rob Zombie, TNT, Marky Ramone, Candlemass, Entombed A.D., Black Debbath, Myrkur, Honningbarna, Anekdoten, Rockeklubben

Fredag 23.

Slayer, Emperor, Devin Townsend, Phil Campbell, & The Bastard Sons, Spidergawd, Rotting Christ, Diamond Head, Avatar, Me and that man, Valentourettes, Swing of Death, Deathhammer, Aiming for enrike, Black Magic, Ondt Blod, Divided Multitude, Invaders.

Lørdag 24.:

Five fingers death punch, Sabaton, Satyricon, Airbourne, Enslaved, Black Star riders, Sodom, Amaranthe, Vazelina Bilopphøggers, Taake, Delain, Horisont, Virus, Beaten to death, Dreamarcher, Sibiir, Føss.

 

Annonse