Annonse

Forventer spillersalg for 10-20 millioner i året

I 2016 solgte Sarpsborg 08 spillere for 12,7 millioner. Det ga klubben et solid økonomisk overskudd i 2016. - Spillerlogistikk har blitt en viktig del av det å drive en klubb, sier styreleder Cato Haug.

Annonse
Sarpsborg24

Spillersalg er veien til økonomisk suksess. I 2016 ender Sarpsborg 08 opp med et overskudd på 4,6 millioner kroner og det er ene og alene på grunn av spillersalg. Klubben satser derfor enda sterkere på spillerlogistikk.

- Vi er egentlig i taket på veldig mye når det gjelder inntekter. Stadionreklame og andre inntekter vi får gjennom fasiliteter begrenser seg. Vi ser også at det er begrenset hvor mye klarer å vokse for eksempel på publikumsinntekter. Men på spillersalg er det ikke noe tak, og vi begynner å bli ganske gode på det. Dette er også en side av fotballen vi ønsker å utvikle videre og bli enda bedre, sier Haug.

Men spillersalg er ikke noe klubben budsjetterer med.

- Nei, det gjør vi ikke. Gjennom året styrer vi etter prognoser, og driften påvirkes faktisk mye etter spillersalg. Det vil si at det  kan være vanskelig å si at vi hadde gått i pluss eller minus uten spillersalg, mener Cato Haug.

For trekker vi ut spillersalg ender klubben opp med en omsetning på 43,7 millioner kroner og det er lavere enn det klubben budsjetterte med. Ut i fra 2016-budsjettet på 45 millioner, som er uten spillersalg, ender 08 med et underskudd. Men uten spillersalg ville klubben i følge Cato Haug vært drevet annerledes.

- Det er helt riktig. Det blir feil å trekke ut spillersalg fordi vi gjennom året endrer og styrer driften ut i fra spillerlogistikk.

Regnskapet for 2016 er ikke ferdig, men vil bli lagt fram for årsmøtet. Detaljene er derfor ikke offentlige ennå. Men Cato Haug forteller at inntektene er gode selv utenom spillersalg.

- Ja, og det til tross for at billettinntektene er 700.000 bak det vi budsjetterte med. Det betyr ikke at det har vært færre tilskuere, men hvordan billetter har vært priset, forteller Haug som er meget fornøyd med klubbens økonomiske situasjon.

- Vi har en egenkapital på 11 millioner og vi leverer et overskudd på 4,6 millioner. Det er vi fornøyd med. Men vi har ingen intensjoner om å hvile av den grunn, nå jobber vi for å styrke den eksisterende bufferen. Styret har sagt vi skal ha en egenkapital av frie midler som skal rekke til tre måneder lønn, og der er vi ikke ennå. Men vi er på god vei smiler Haug.

Annonse