Annonse

Fengsel og bot for fyllekjøring på Gatebil

Den 37 år gamle mannen mente selv at fyllekjøringen var en nødrettshandling, men det trodde ikke retten på.

Annonse
Sarpsborg24

Det var under Gatebil-arrangementet i 2015 at mannen satte seg bak ratett og kjørte bil med for høy promille.

Tiltalte bestrider heller ikke resultatet fra utåndingsprøven som viser et resultat på 0,43 mg/l. Det tilsvarer en promille på cirka 0,9.

Tiltalte mente selv at han etter å ha blitt truet ikke hadde annet valg enn å kjøre bilen. Han forklarte for retten at han satt sammen med en gjeng han ikke kjente og drakk øl. Etter hvert utartet det seg en sjalusisituasjon knyttet til en jente. Tiltalte ble uvenner med en eller flere i gjengen.

- Tiltalte skal blant annet ha blitt verbalt truet, dyttet inntil en campingvogn og blitt tatt kvelertak på. Tiltalte skal etter dette ha  blitt dratt med bort til sin egen bil og plassert inn i denne. En mørkhåret person skal ha startet bilen, mens tiltalte satt i førersetet. Denne personen skal også ha tråkket på gassen og ruset motoren. I følge tiltalte ble han tvunget til å kjøre vekk. Flere personer skal også ha løpt etter bilen da han kjørte. Tiltalte forklarer at han var livredd og fryktet for sitt eget liv, heter det i tiltalebeslutningen.

Rettens flertall mente at tiltaltes kjøring ikke kan bedømmes som en rettsmessig nødrettshandling. Retten mente også at det skulle settes en bot på 10.000 kroner, men på grunn av mannens svake økonomi ble den halvert.

Mannen ble i Sarpsborg Tingrett dømt til betintget fengsel i 28 dager med en prøvetid på to år. I tillegg må han betale en bot på 5.000 kroner. Han blir også fratatt en kniv han oppholdt i bilens

 

Annonse