Annonse
TREDJE MGP: Åge Sten Nilsen deltok i Melodi Grand Prix for tredje gang – denne gang med bandet Ammunition.

– Er kvitt Wig Wam-stempelet

Åge Sten Nilsen og Ammunition hadde ikke tid til å vinne MGP, men oppnådde akkurat det de ville.

Annonse
Sarpsborg24

– Det skulle bli lettere sagt enn gjort, men nå opplever jeg at folk ikke lenger forbinder meg først og fremst med Wig Wam eller Queen-showet, men med Ammunition. Det ser vi når vi treffer folk på gata etter Melodi Grand Prix. Og det var nettopp derfor jeg ble med på dette eventyret igjen, for å promotere et nytt band to og et halvt år etter at vi startet, forteller Åge Sten Nilsen til Dagsavisen Østfold.

- Ikke tid

Med Ammunition var han i mars MGP-deltaker for tredje gang, etter to ganger tidligere å ha opptrådt – og en av dem vunnet – med Wig Wam. Egentlig passet det svært dårlig å bli spurt om å delta denne gangen, ettersom alle bandmedlemmene hadde hendene fulle med andre prosjekter. Enda dårligere ville det passet om de faktisk vant den norske finalen.

– Det hadde vi ikke tid til. Jeg syr sammen siste runde av «The show must go on» med Queen-låter og vi er opptatt med å planlegge både turné og plate. Men MGP ga oss en veldig fin boost, med flere fine jobber i etterkant, førsteplass på rockelista på Itunes i flere uker samt femteplass på hovedlista der. Og selvfølgelig platekontrakten med Frontiers Records, forteller han.

Snuser på kjempekontrakt

Ikke minst fikk bandet kontakt med en viktig agent i et større, internasjonalt byrå, som kan føre dem ut på større scener på den planlagte Europa-turneen newste år hvis de får kontrakten de nå forhandler om.

– Jeg kan selvfølgelig ikke røpe hvem ennå, men det er en kjempegreie. Det er stas, sier han.

Ny plate skulle Ammunition egentlig gi ut neste år, men nå satser de i stedet på å gi den ut i 2017 før det bærer ut på turné året etter.

– Den største forskjellen på MGP-deltakelsen nå og tidligere var at vi nå ikke lurte på om vi kunne starte å leve av musikken i den andre enden av konkurransen. Jeg hadde mer ro på meg, slutter Nilsen.

Annonse