Annonse
Storgata Terrasse er fortsatt bare å se gjennom illustrasjonstegninger. Leilighetskomplekset får totalt 71 leiligheter.

- Dette topper det meste

Når SOBBL inviterte til salgsmøte møtte det opp 200 mennesker. Interessen for leilighetsprosjektet på Grotterødløkka i Sarpsborg sentrum har tatt helt av.

Annonse
Sarpsborg24

- Bortsett fra i SOBBLs egne kanaler har vi ikke annonsert dette prosjektet i det hele tatt. Det kan se ut som boligbyggelaget har truffet godt, smiler Laila Bergh Andersen i Eie eiendomsformidling.

Leilighetsprosjektet ligger i Sarpsborg sentrum og har vært gjenstand for mye omtale i lokal presse. Helt fra tomta ble kjøpt for millioner over takst, til tegninger og naboklager. Interessen har har vært gull verdt for SOBBL som rett før påske toppen det hele med et salgsmøte på Quality.

- Vi har hatt mindre prosjekter før som det har vært stor interesse rundt. Men dette topper nok det meste. På salgsmøtet kom det nesten 200 mennesker og det viser jo at det er mange som ser på dette som et interessant prosjekt. Det er ikke dermed sagt at alle er potensielle kjøpere, men vi vet jo nå at mange av dem faktisk ønsker å kjøpe.

Alle 71 enhetene blir borettslagsleiligheter og da kommer også forkjøpsretten inn. Fristen for å melde seg på denne kampen var tirsdag og også her var det stor pågang.

- Da klokka var 12.00 hadde vi fått inn 88. Det vil si at det er 88 som ønsker å benytte seg av forkjøpsretten. Det betyr nødvendigvis ikke at alle er solgt, fordi det nok er flere som ønsker de samme leilighetene. Men også her ser vi at det er god spredning på hva folk ønsker, og det er flere som ønsker seg leiligheter på forskjellige steder, forteller Laila Bergh Andersen, som presiserer at ingen leiligheter er solgt ennå.

- Nei, det er litt viktig å påpeke. Erfaringene forteller oss at selv om interessen er så stor som nå så er det ikke sikkert at alle blir solgt. Kanskje vi ender opp med at mange av leilighetene blir lagt ut for salg, det er slett ikke umulig. Mest sannsynlig vil noen av leilighetene komme på det åpne markedet, tror Bergh Andersen.

Men hun mener også at dette prosjektet er spesielt.

- Det sier jeg ikke fordi jeg selger, men beliggenheten er helt spesielt unik. Tilbakemeldingene vi får er at alle leilighetene er interessante. Når det er snakk om 71 leiligheter vil det som oftest være noen som ikke er like attraktive, men her ser det ike slik ut. Toppleilighetene er det rift om, som vanlig, men bortsett fra det virker det som beliggenheten er god på alle leilighetene, sier Bergh Andersen.

At det blir solgt så mange leiligheter på samme tidspunkt er uvanlig i Sarpsborg og i kjølvannet av det vil det komme flere eneboliger for salg.

- Nå er det neppe slik at alle har en enebolig som skal selges. Det er flere som flytter fra leilighet, men uansett gir dette markedet i Sarpsborg flere etterlengtede salgsobjekter. Det vet vi er positivt. Det åpner også mulighetene for de som er på jakt etter enebolig og som vil inn på markedet, sier Laila Bergh Andersen.

 

 

 

 

 

Annonse