VINNERERFARING: Karl-Petter Løken var med på å løfte mange trofeer som RBK-spiller. Han er avmålt til 08s medaljemuligheter i 2018.

– Det stilles høyere forventninger til Sarpsborg 08 nå

Sarping og NRK-kommentator Karl-Petter Løken tror det blir tøft å følge opp suksessen fra 2017.

– De var veldig bra i fjor, og har vært dyktige til å bygge klubben stein for stein. Likevel er jeg litt usikker på mulighetene deres i år, når de må forsvare noe i stedet for å slå nedenfra. Det stilles høyere forventninger til Sarpsborg 08 nå, og det er selvsagt positivt, men kan også være utfordrende, sier Løken.

Størst cup-håp

Han har fått med seg Sarpsborg 08s aktivitet på overgangsmarkedet, og setter et spørsmålstegn ved denne.
– Det gjør situasjonen litt mer ustabil, og det er aldri gunstig med så store utskiftninger. Samtidig er det mange andre klubber som har vært gjennom lignende og taklet det bra.

Løken har selv vært med på en rekke serie- og cuptriumfer som Rosenborg-spiller, og tror det er NM som er 08s beste sjanse til å kapre sølvtøy i år.

– De kan fort komme seg til en ny cupfinale. I serien er det veldig små marginer, men jeg tror ikke de klarer medalje i både serien og cupen i år også.

– For få egenutviklede

I år skal sarpingene også ut i eurapcupspill, for første gang i klubbens korte historie. Det mener NRK-eksperten kan by på ekstra utfordringer.

– De er nødt til å ha en bred stall når kampene forhåpentligvis kommer tett i løpet av sommermånedene, med både serie-, NM- og europacupkamper. Hvis de skulle klare å kvailifisere seg for gruppespill i europaligaen vil denne perioden vare lenger, og det stiller enda større krav til bredden, sier Løken.

Han mener det er veldig positivt for Østfold-fotballen at Sarpsborg 08 ser ut til å ha etablert seg på øvre halvdel i eliteserien, men har likevel en viss framtidsbekymring.

– Det er fremdeles en utfordring å utvikle lokale spillere. Dette gjelder ikke bare i Sarpsborg, og i dag har vi kun ett lag i eliteserien og ingen på nest øverste nivå. Den største utfordringen for Østfold-fotballen generelt er å få fram flere egne spiller, mener den tidligere landslagsspilleren.