Annonse
Rolf Gunnar Finsrud har gitt opp restauranten Porterhouse i gågata.

- Det er tungt å drive i Sarpsborg

Det sier daglig leder Rolf Gunnar Finsrud som etter syv måneder måtte gi opp restauranten Porterhouse.

Annonse
Sarpsborg24

- Biff og øl er perfekt for Sarpsborg fikk vi beskjed om, men for oss gikk det dessverre ikke, forteller Rolf Gunnar Finsrud.

Han synes det er tungt å måtte gi opp drømmen om å drive en restaurant i Sarpsborg. Tilbakemeldingene tydet på at konseptet var godt.

- Vi ser jo på tilbakemeldingene vi har fått på Facebook og de tilbakemeldingene vi har fått ellers er veldig gode. Folk har vært fornøyd med maten og jeg tror ikke prisene har vært feil. Men det er veldig tomt i gågata på kveldene. Det er ikke mange som er ute på kveldstid, sier Finsrud som satset på god gammeldags service.

- Vi satset på kvalitetsmat, god service og servering ved bordene, men det hjalp visst ikke.

Nedleggelsen av Porterhouse viser igjen at det er vanskelig å drive i Sarpsborg. Men Finsrud mener det er grunnlag for flere restauranter i Sarpsborg.

- Det bor jo 55.000 mennesker her, og erfaringsmessig skal det være nok til å ha et større mangfold enn hva som er tilfelle i dag. Jeg trodde ikke at sarpinger er så veldig annerledes enn andre, men det er nok forskjell. Det er nok mange som reiser til Fredrikstad for å spise, tror Finsrud.

Med 50 år i bransjen har han tatt sine forholdsregler, men å få sarpingene ut av godstolen lyktes han ikke med.

- Det startet ganske bra i oktober, og november. Desember var ok, og det var tatt høyde for en svak januar og februar, det er helt normalt. Men utover i mars og april så pleier det å ta seg opp igjen, men det skjedde ikke her - april var den dårligste måneden. Nå måtte vi si stopp, sier Finsrud som ikke skylder på høy husleie.

- Nei, det er ikke årsaken til at vi legger ned, sier Rolf Gunnar Finsrud.

Annonse