Annonse
Espen Engebretsen

- Det er ingen som går av hengslene her

Sarpsborg 08 tar "påskeferie" på toppen av norsk fotball, men det er ingen som tar av i Sarpsborg 08.

Annonse
Sarpsborg24

At Sarpsborg 08 topper tabellen etter de første tre kampene er gledelig, men på brakka på Sarpsborg stadion er det ingen som tar av. Engebretsen mener at Sarpsborg 08 er så gode at de kan være å kjempe om topp tre.

- Det er min personlig mening, men jeg har sagt det hele tiden at det er ledig bak Rosenborg. Det er veldig jevnt bak Rosenborg og det er mange klubber som kan blande seg inn her, Sarpsborg 08 er en av dem, smiler Espen Engrebretsen.

Akkurat nå er Sarpsborg 08 bedre enn Rosenborg, men som Geir Bakke så spøkefullt svarte Eurosport etter kampen mot Viking.

- Ja, vi har jo spilt 28 serierunder så dette går veien.

Det er påske og fri for de fleste, men i Sarpsborg 08 jobber de knallhardt for å holde seg oppe etter en eventyrlig sesongstart. Han og resten av administrasjonen og spillerne møter opp som vanlig på Sarpsborg stadion, her er det ingen som tror at de nå kan surfe videre på medgangsbølgen. Påska skal brukes til å bli enda bedre.

- Det snakkes mye om å tåle motgang, men det er like viktig å tåle medgang, sier Engebretsen.

- Det er ingen her som går av hengslene fordi vi nå topper tabellen. Det er ikke sånn at folk stormer til billettlukene. Men det er mer media, flere telefoner og vi merker at det er et generelt større trøkk, og det er bare hyggelig.

Espen Engebretsen vet at plassen på toppen av tabellen er til låns, men han lover at Sarpsborg hver eneste dag legger ned knallhardt arbeid for å være den klubben alle hater å møte, i hvert fall når det er snakk om kampen om poeng.

- Vi er fortsatt en liten klubb og må være nøye og prøve å være best i alle faser og deler av organisasjonen. Sportssjefen ønsker å være topp tre, jeg som daglig leder ønsker å være topp tre og sammen har vi et genuint ønske om å lykkes. Vi vet det kommer tap, og vi vet det kommer uavgjort, men vi går ikke under av den grunn. Vi hadde besøk av Rune Skarsfjord nylig og han ble overrasket over at vi ikke tok av mer etter seier i seriepremieren. Men sånn er det her i Sarpsborg, vi skal ha bena godt plantet på jorda, sier Engebretsen.

Nå venter Stabæk og Kristiansund før Rosenborg kommer til Sarpsborg stadion. To kamper som skal være potensielle poengkamper for Sarpsborg. 1. mai-kampen mot Rosenborg kan meget vel vise seg å bli en kamp mellom nummer en og to på tabellen.

- Akkurat det skal jeg ikke mene så mye om, fordi det er to tøffe kamper først. Men når det gjelder Rosenborg så har vi hatt dem på gaffelen før, sier Engebretsen.

Over en lang sesong er Rosenborg Norges klart beste lag, men Rosenborg skal også tape poeng.

- Garantert, og i fjor så var det små marginer på Lerkendal og det samme var det her hjemme. Vi gleder oss til den kampen, men vi gleder oss også til Stabæk og Kristiansund.

For å holde alle på tå hev skal de som ikke har fått så mye spilletid spille treningskamp mot Kvik Halden tirsdag. Bortsett fra langfredag skal det jobbes og trenes.

- Der andre kanskje tar seg en fridag skal vi terpe på å bli enda bedre. Mandagen etter kampdag kan ofte bli litt slapp, men her ønsker vi å være skjerpet. Tirsdagen som mange tar fri ønsker vi å bruke for å bli bedre. Vi skal bruke påsken godt, men langfredag tar vi fri, smiler Espen Engebretsen, daglig leder for Norges beste fotballag, i hvert fall enn så lenge.

Annonse