Annonse
Parkeringsplassen på Amfi Borg fylles langfredag opp av amerikanske dollarglis.

Amcar-familien styrer unna rølp og rån på skjærtorsdag

Langfredag samles hundrevis av Amcars til påskecruising.

Annonse
Sarpsborg24

- Vi var en 8-10 stykk som startet opp for 20 år siden. Nå har det vokst litt over hue på oss, ler leder i Detroit Cars Egil Berby.

Han forteller om hundrevis av biler som dukker opp på parkeringsplassen på Amfi Borg.

- På det meste har vi vært over 300 biler. I fjor var det rundt 200, sier Berby som forteller at ikke alle ønsker å være med på rølp og rån i Strømstad skjærtorsdag.

- Nei, det er ikke alle som synes det er greit. Vi satser på stil og ordnede former her hjemme, smiler Berby.  

Påsken er som høytid å regne for Amcarfolket. Da er det mange som tar ut bilene for første gang, men været spiller en vesentlig rolle.

- Det er veldig væravhengig. Er det dårlig vær så er det ikke sikkert det kommer mer enn 30 biler, men skinner sola så kan det komme flere hundre.

Treffet, som kalles Påskecruising, har vokst seg så stort at de må ta betalt for de bilene som skal være med. En symbolsk sum, men Egil Berby forteller at de prøver å legge til rette slik at det blir et godt treff.

- Vi har kiosk som selger kaffe, vaffel og litt annet, og vi har premieutdeling. Påskecruisingen starter ved to-tiden og går rundt i Østfold. To, tre timer med kjøring blir avsluttet på 109-senteret på Greåker. Her blir det en samling når kjøringen er ferdig og det blir fest på kvelden, forteller Egil Berby.

Amcartreff må også ha musikk som står til stilen og denne gang er det Røvballbandet som skal sette stemningen på Olavs Pub.

- Det blir fest på kvelden for de som ønsker det. Det har også blitt en tradisjon for mange, forteller Egil Berby.

Amcar Fredrikstad stiller også opp på Påskecruising i Sarpsborg.

- Vi har ikke noe eget arrangement i påsken, men det er veldig mange av oss som skal være med langfredag. For oss i Fredrikstad er årets store happening helgen etter. Da er det duket for Fredrikstad Motorshow i Kongstenhallen, forteller nestleder i Amcar Fredrikstad Svein Erik Jensen.

Motorshowet i Fredrikstad er også en av vårens store hendelser på bilfronten.

Utstillingen strekker seg helt tilbake til 1978 og trekker til seg helt ekstreme biler.

- Dette kommer til å bli en flott opplevelse. Det kommer veteranbiler, originalbiler, custom, hot rod, gatebiler og MC fra alle nasjonaliteter.

Men først skal Amcar-folket vise seg fram i Østfolds gater langfredag.

 

 

Annonse