Annonse

98 prosent bruker sikkerhetsbelte i buss

Nå har busspassasjerer i Østfold blitt flinkere enn de som kjører bil til å bruke sikkerhetsbelte.

Annonse
Sarpsborg24

Statens vegvesen kontrollerte om lag 3500 busspassasjerer for bruk av sikkerhetsbelte sist uke på Østlandet. Det er 1000 flere busspassasjerer enn det som ble sjekket i tilsvarende kontroller for et år siden. Likevel ble antall gebyrer nesten halvert til 56 gebyrer. Det betyr at mer enn 98 prosent brukte bussbelte.

- Dette er gode resultater for oss som jobber med å få folk til på bruke belte i buss. Det ser ut til at folk flest har fått med seg at det er viktig for egen og andres sikkerhet å bruk belte i buss, sier rådgiver Karin Høistad i Statens vegvesen, Region øst.

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder bruk av belte i bil, mye takket være målrettet arbeid med informasjonskampanjer og kontroller i mange år. Nå kan det virke som om vi har tatt med oss de gode sikkerhetsbeltevanene også når vi kjører buss.
 
I Østfold ble det skrevet ut ni gebyrer for manglende bruk av bussbelte. Året før fikk 59 personer beltegebyrer i buss. 346 busspassasjerer ble kontrollert. Samtlige bussjåfører brukte også sikkerhetsbelte.

- Det skjer heldigvis ikke mange ulykker med buss. Hvis ulykken først skjer kan det gå riktig ille. Sitter du uten belte i buss kan du skade deg selv og andre i bussen, sier Høistad.

Annonse