Voldsom brann i bygning

Brannvesent har brukt sort deler av natten til å slukke en brann i en bygning på Karmøy

Det brant fremdeles i huset ved 5.30-tiden lørdag morgen. Det var ikke lenger spredningsfare og den giftige asbestrøyken var redusert, men ilden i skjulte bjelkelag var vanskelig å slokke. Deler av Kopervik sentrum var fremdeles sperret av, får NTB opplyst hos Sørvest politidistrikt.

Politidistriktet meldte først om brannen klokka 1.09. Like før klokka 2 advarte politiet befolkningen i området om røyken fra brannen som fremdeles pågikk.

– Brannvesenet opplyser at det er asbest i røyken, og den siger nordøst mot sentrum. 

Beboere i området bes holde vinduer og dører lukket. Det jobbes videre med å få folk som er ute å holde seg på god avstand fra røyken, opplyste politiet.

Det var en stund uvisst om noen befant seg i det nedlagte butikklokalet med en leilighet i andre etasje. En person bodde i huset, men politiet fikk til slutt kontroll på at denne personen ikke befant seg inne i bygningen

Røykdykkere fra brannvesenet gjennomsøkte likevel bygget, men måtte avbryte etter et grovsøk fordi det brant for heftig i bygningen.

Siste melding fra politiet er at det er kontroll på stedet, men innsatsen vil pågå noen timer til. Sperringene opprettholdes fortsatt. Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Politiet oppretter sak.

(©NTB)