Vold mot stefar – trodde at han hadde bestilt folk fra mafiaen for å komme og ta ham

Nektet å forlate bolig.

Den 29 år gamle mannen erkjente seg ikke skyldig da han nylig møtte i Stavanger tingrett.

Ifølge tiltalen møtte 29-åringen opp hjemme hos moren og stefaren omkring klokken 21.00 29. mai i fjor. På dette tidspunktet var han svært ruset etter å ha brukt hasj, amfetamin og narkotiske tabletter.

29-åringen ringte på døren og stefaren slapp ham inn, og de to gikk inn i stuen der moren oppholdt seg. Han snakket med moren og ble etter hvert utagerende og høylytt – og hevdet at han skulle sove der. Moren ba om at sønnen forlot stedet, noe han motsatte seg. Stefaren som først hadde ignorert 29-åringen ba også om at han forlot stedet. Det førte til at 29-åringen truet ble aggressiv og truet med at han ville sende gjenger etter ham og angripe ham med kniv.

Stefaren prøvde da å få ham ut av huset ved å dytte ham. Da oppsto det et basketak mellom dem som førte til at 29-åringen mistet balansen og falt ned trappen utenfor inngangsdøren. Han tok med seg stefaren i fallet, og mens stefaren lå på bakken tok han kvelertak på ham.

LES OGSÅ: Gikk rundt med ryggsekk med syv gram amfetamin, tre gram hasj og én desiliter GHB

Dramatisk

Moren opplevde hendelsen som svært dramatisk og ropte etter hjelp. 29-åringen holdt halsgrepet i fem til åtte sekunder fram til stefaren mistet pusten og kreftene. Han reiste seg opp og sparket stefaren i siden før han forlot stedet. 29-åringen har forklart at han forut for hendelse, som en følge av inntak av rusmidler, var svært paranoid da han utførte handlingen. Blant annet trodde han at stefaren hadde bestilt folk fra mafiaen for å komme og ta ham. 

LES OGSÅ: Kvinne (53) skal ha dratt fram en saks da hun var ute på byen

Tilregnelig

De sakkyndige i saken har kommet til at 29-åringen på handlingstidspunktet hadde en bevissthetsforstyrrelse i form av en rusindusert psykose. Dermed kom Stavanger tingrett til at han var strafferettslig tilregnelig.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at saken var blitt svært gammel uten at 29-åringen kunne lastes for dette. Dermed kom retten til at han skulle dømmes til 30 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager.

LES OGSÅ: Svindlet Nav på nytt

LES OGSÅ: Hadde slitte dekk – fikk bruksforbud og må betale gebyr