Tyv stjal gourmetgryter

Gikk inn på kjøpesenter og forsynte seg.

Den 39 år gamle mannen erkjente straffskyld for de aller fleste postene i den nokså omfattende tiltalen mot ham.

Blant annet var han den 22. desember 2018 på et kjøpesenter på Ålgård og stjal to Le Creuset-gryter til en verdi av 4948 kroner.

Han ble også dømt for å ha stjålet en gressklipper, en Apple Watch og en elsykkel.

Jæren tingrett kom også til at 39-åringen skulle dømmes for uaktsom kjøring. Hendelsen fant sted den 15. oktober i fjor. Ifølge 39-åringen var han denne dagen sint etter en krangel med søsteren sin og holdt etter forholdene for høy fart. På et tidspunkt gikk veien over fra asfalt til grus, og i en sving mistet han kontroll over bilen. Han klarte ikke å holde bilen på veien og kjørte ut i grøften. Som en følge av dette fikk bilen store skader.

LES OGSÅ: Kjøretøy ble avskiltet i kontroll

Stakk fra politiet

Natt til den 5. februar i år var 39-åringen ute og kjørte på Jærvegen i Klepp. Bilen han kjørte var etterlyst og da en politipatrulje observerte denne la de seg etter. I stedet for å stanse forsøkte han å kjøre fra politibilen, men fikk problemer med det ene hjulet og måtte stanse etter noen kilometer.

I forkant av kjøreturen hadde han inntatt narkotiske tabletter, og en blodprøve viste at han hadde kjørt bilen med en påvirkningsgrad tilsvarende en promille på over 1,2. Bilen ble ransaket og i en lommebok ble det funnet en pose med seks gram amfetamin.

Jæren tingrett kom også til at han skulle dømmes for fartsovertredelser og kjøring uten å ha gyldig førerkort. Han ble også dømt for å ha ødelagt en vaier og et deksel i en politibil og for å ha brutt opp og skadet terrassedøren på en leilighet i Time kommune.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at 39-åringen er dømt for ruspåvirket kjøring fire ganger tidligere. Samtidig ble det lagt vekt på hans uforbeholdne tilståelse og at noen av forholdene var blitt gamle.
Dermed ble straffen fengsel i ett år og to måneder der to måneder ble gjort betinget. Han må også betale 10.000 kroner i bot.

LES OGSÅ: Spise- og take away-sted gikk konkurs

LES OGSÅ: Jobbet i klesbutikk og valgte å svindle Nav for fjerde gang