Trusseldømt far kontaktet barna – dømt igjen

En 46-åring fra Stavanger er dømt til ytterligere fem måneders ubetinget fengsel for å ha sendt meldinger til barna han er dømt for å ha truet på livet.

46-åringen ble i Høyesterett i september i fjor dømt til ett år og åtte måneders fengsel og kontaktforbud for å ha kommet med grove trusler mot sine to eldste barn.

Mens den nå domfelte mannen oppholdt seg i utlandet, sendte han flere meldinger til sin sønn hvor han påla ham å ta livet av sin søster. Retten uttalte at tiltaltes handlemåte lå nær opp til forsøk på medvirkning til overlagt drap.

Nå er mannen ifølge Stavanger Aftenblad funnet skyldig i seks overtredelser av krenkelse av kontaktforbudet.

I dommen på fem måneders ubetinget fengsel trekkes alvorlighetsgraden fram, og at meldingene er egnet til å gi barna dårlig samvittighet for egen oppførsel og saken som ble anmeldt til politiet.

LES OGSÅ: Dette vogntoget fikk ikke fortsette ferden

Ytterligere trusler

Meldingene skal også være egnet til å gjøre de fornærmede redde for ytterligere trusler eller krenkelser, sett i lys av hva som har skjedd før.

– Tiltalte hadde gjentatte ganger truet med å drepe dem begge. NN (navnet på sønnen) ble beordret til å drepe søsteren, og tiltalte uttrykte at han ville føle lettelse hvis de begge ble drept, står det i dommen.

LES OGSÅ: Slo da han fikk vite at mannen hadde hatt «intim forbindelse» med kjæresten

Tiltalte har aldri trukket truslene eller tatt avstand fra dem.

Datteren til den dømte bor fremdeles på hemmelig adresse og har forklart at det utløste frykt og stress at tiltalte tok kontakt.

(©NTB)