To skadd i gasseksplosjon på Heimdal-feltet

To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet torsdag kveld. Det har vært eksplosjon i en flyttbar gassflaske.

Tilstanden for den ene som ble skadd i gårsdagens arbeidsulykke på Heimdal er alvorlig, men ikke livstruende. Den andre har ikke like alvorlige fysiske skader. Begge får medisinsk oppfølging på sykehus.

– Dette var en alvorlig arbeidsulykke som preger oss. Det viktigste for oss nå er å fortsette tett oppfølging og støtte til de skadde og deres nærmeste. Kollegaene på Heimdal blir ivaretatt og vi har sendt ut ekstra personell for å gi støtte til dem, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge. 

De to skadde, en mann (22) og kvinne (19), ble tatt hånd om av helsepersonell om bord på Heimdal, og transportert videre til Haukeland universitetssykehus og Stavanger universitetssykehus.

Hendelsen skjedde som følge av en eksplosjon av en portabel nitrogenflaske om bord, og ble meldt inn til Equinor sin vaktsentral klokken 18:06, 28 november. Det var 70 personer om bord på plattformen da hendelsen inntraff.

I en pressemelding fredag morgen opplyser Equinor at de ble varslet om ulykken klokken 18.06. To personer ble skadd i forbindelse med at en flyttbar gassflaske eksploderte. Det var 70 personer om bord på plattformen da hendelsen inntraff.

Eksplosjonen førte ikke til ytterligere materielle skader.

Myndihetene er varslet

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt sier til NTB natt til fredag at de ble varslet klokken 19.10. Hun sier politiet sendte taktiske og tekniske etterforskere til stedet.

Til VG sier Bjørnsen at Arbeidstilsynet er varslet. I pressemeldingen skriver Equinor at de har varslet alle relevante myndigheter.

Equinor sendte støttepersonell

En person ble fløyet fra plattformen til sykehuset i et av hovedredningssentralens helikoptre. Den andre ble fløyet med Equinors redningshelikopter, ifølge pressemeldingen.

– Vi sendte ut støttepersonell, et traumeteam, til plattformen torsdag kveld for å følge opp kollegaene til de skadde, sier Eek til Stavanger Aftenblad fredag morgen.

Heimdal er et gassfelt vest for Sveio i Hordaland i den nordlige delen av Nordsjøen, nord for Johan Sverdrup og sør for Oseberg, nær grensen mot britisk sokkel.

(©NTB)