To menn gruppevoldtok jente (15)

Jente stakk av fra barnevernsinstitusjon og ble voldtatt av to menn.

Voldtekten fant sted i en bolig i Stavanger natt til den 29. april i fjor.

Da saken nylig var oppe i Stavanger tingrett erkjente verken 18-åringen eller 24-åringen straffskyld etter tiltalen.

Stavanger tingrett la til grunn at fornærmede (15) og en venninne hadde reist/rømt fra en barnevernsinstitusjon og bestemt seg for å dra til Stavanger. Forut for dette hadde fornærmede avtalt med 18-åringen om at han skulle hente dem.
Han hadde på sin side avtalt med 24-åringen at han skulle hente dem med bil og kjøre dem til Stavanger. De kjørte deretter opp til 18-åringens bolig i Stavanger. Der ble 15-åringen tilbudt hasj av 18-åringen, noe hun takket ja til. I tillegg ble hun tilbudt vodka, noe hun også takket ja til.

Retten fant det bevist at hun våknet noe senere mens 18-åringen var i ferd med å voldta henne, at hun protesterte og forsøkte å komme seg bort uten at hun lyktes med dette og at 18-åringen brukte makt for å voldta henne.

Når det gjaldt det videre hendelsesforløpet la retten til grunn at 18-åringen og 24-åringen pratet sammen og at dette resulterte i at 24-åringen kom bort til 18-åringen og fornærmede – og at etter dette voldtok de henne i fellesskap.

LES OGSÅ: – Skjenket jente (14) full og voldtok henne

Begynte å krangle

Dette fant sted mens venninnen til fornærmede var på badet og dusjet, og voldtekten ble avsluttet da venninnen var ferdig med dette.

Etter voldtekten snakket 15-åringen med venninnen, fortalte at hun hadde blitt voldtatt og ville dra fra stedet umiddelbart.

Venninnen trodde henne ikke og ble sint på 15-åringen fordi at hun allerede ville dra hjem etter kort tid, samt kom med andre beskyldninger mot henne.

15-åringen forlot etter dette leiligheten og kontaktet personalet på barnevernsinstitusjonen. Hun sendte dem også melding om at hun var blitt voldtatt og gjennom ytterligere dialog ble det avklart hvor hun var slik at hun kunne hentes av politiet og fraktes til voldtektsmottaket.

LES OGSÅ: – Voldtok jente (7) og truet henne til taushet

Pågrepet samme dag

Både 18-åringen og 24-åringen ble pågrepet av politiet om ettermiddagen samme dag.

Retten delte seg i vurderingen av skyldspørsmålet da den ene meddommeren ikke fant det bevist at 24-åringen forsto hva som skjedde, og hva han egentlig utsatte fornærmede for.

Rettens flertall kom til at de skulle dømmes for grov voldtekt og for seksuell omgang med barn under 16 år.

Når det gjelder 18-åringen kom retten til at det foreligger ingen formildende omstendigheter utover at han ikke var fylt 18 år da voldtekten fant sted. Dermed ble straffen satt til fengsel i fire år der han får fradrag for 196 dager i varetekt.

Også 24-åringen ble dømt til fengsel i fire år der han får fradrag for 216 dager i varetekt.

I tillegg ble de i fellesskap dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank