Ti innbrudd i Sirdal

Tyver har brutt seg inn i biler, garasjer og bolig i Sirdal. Kameraovervåking fanget opp to mistenkelige personer.

Politiet meldte om flere innbrudd i Sirdal tirsdag formiddag. Til nå har politiet registrert hele ti innbrudd i området Klatten og Tjørhom. I tillegg er det flere tilsvarende meldinger fra Tonstad-området.

– Akkurat nå er vi i en fase hvor vi samler trådene. Totalt er det nå snakk om i overkant av ti innbrudd. Halvparten på Tonstad og halvparten i Øvre Sirdal, Tjørhom og Sinnes, sier Egil Netland, lensmann i Sirdal til RA.

Det er snakk om flere bilinnbrudd, samt innbrudd i garasje og bolig, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

– Så langt er det ikke grunn til å tro at tyvene har vært i hytter. Det ser ut som at de har tatt for seg boliger, garasjer og biler, sier Netland.

Politiet er i gang med sporsikring og å få oversikt over omfanget.

Fanget på kamera

Kameraovervåking har fanget opp to mistenkelige personer i Tonstad-området, som politiet mener kan settes i sammenheng med innbruddene.

– Vi har relativt gode bilder av to gjerningsmenn fra videoovervåking. Ansiktene er ikke tydelige, men vi har bekledningen og bevegelsene. Det er tilsynelatende to relativt unge menn, sier Netland.

Lensmannen sjekker også nå en mulig svart «pizzabil» som kan knyttes til innbruddene.

Startet natt til tirsdag

Ifølge lensmannen er det et privat kamera som har fanget opp de to mistenkelige mennene. Dette ble gjort i 02-tiden natt til tirsdag.

– Tyvene har startet på Tonstad. Like etter kameraobservasjonen, fikk vi også en melding om en annen observasjon, sier Netland.

Lensmannen mener raidene startet i Tonstad-områdene i nevnte 02-tiden. Deretter er teorien at de har forflyttet seg til Øvre Sirdal.

Begge personene er unge menn. Den ene har kort, mørkt hår. Den andre har på seg en lue. Begge har ryggsekk, lys boblejakke og joggesko.

Operasjonsleder Irene Ragnhildstveit sier til RA at politiet ikke har pågrepet noen, og de kun har en vag beskrivelse av to mistenkelige personer som kan knyttes til innbruddsraidene.

Hun ber publikum ikke henge seg for mye opp i beskrivelsen av mennene.

– Folk bør se etter mistenkelig oppførsel, spesielt om de er tilknyttet et kjøretøy, sier Ragnhildstveit til RA.

– Siden det har vært innbrudd flere steder, er det tydelig at det er snakk om noen som er mobile, legger hun til.

Stort sett er det bilinnbrudd og innbrudd i garasjer som er rapportert inn.

Operasjonsleder forteller overfor RA at noen av bilene var ulåst.

– Vi har ikke oversikt over hva som var låst eller ikke, men på Tonstad er det slik at folk ikke er vant med tyver. Ikke alle er like flinke til å låse garasjene og bilene sine.

Politiet har ikke full oversikt over hva som er stjålet, men lensmann Netland kan fortelle at det er rapportert inn en del verktøy som er borte, blant annet en motorsag.

 

LES OGSÅ: 14-åring slått og ranet i Stavanger