– Tatt med eksplosive kjemikalier i boligkompleks

Da politiet aksjonerte mot en bolig, kom de over en rekke kjemikalier egnet til å lage eksplosiver av.

Det er statsadvokat Folke Åmlid som har tatt ut tiltale mot en 47 år gammel mann fra Stavanger.

Tiltalen er tatt ut etter straffelovens § 190 som omhandler ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer for eksplosiver.

I perioden fra 25. juni til 5. juli 2017 skal han uten nødvendig tillatelse ha innført én liter svovelsyre, fem kilo natriumklorid, tre liter salpetersyre, ett kilo kobbersulfat i en pakkeforsendelse fra England.

Dette skal han ha oppbevart og håndtert i boligen sin og i fellesarealer i boligkomplekset, som denne er en del av, sammen med tre desiliter aceton og 25 patroner av ulike kalibre.

LES OGSÅ: – Jeg er med i kriminell gruppe som nattetid stjeler fra postkasser og biler

Bestillingen skal også ha omfattet også 2,5 liter hydrogenperoksid og 2,5 liter salpetersyre som ble stanset av leverandøren.

«Overtredelsen er graverende blant annet på grunn av mengden og farligheten av de aktuelle stoffene, så vel som at oppbevaringen utgjorte en brann- og eksplosjonsfare og var egnet til å volde fare for andres liv og helse», heter det i tiltalen.

Saken skal opp i Stavanger tingrett den 12. september i år og det er tatt forbehold om å legge ned påstand om inndragning av kjemikalier og laboratorieutstyr.

Sigurd Rønningen, 47-åringens forsvarer, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han skulle ikke lage bomber av dette og har ikke hatt til hensikt å skade verken personer eller eiendom. Han mener at det han har innført er lovlige stoff, sier Rønningen til RA.

LES OGSÅ: Fikk stjålet kort til bursdagen – handlet for 176.000 kroner