En 34 år gammel mann må i retten og svare for blant annet 6,6 kilo amfetamin som ble funnet gjemt i bilen i Risavika. Foto: Roy Storvik

– Tatt med 6,6 kilo amfetamin

To store narkotikasaker skal opp i Jæren tingrett i ukene som kommer.

I den første saken er det involvert ti personer i sakskomplekset, og blant annet skal en finansprofil være siktet etter et narkotikabeslag på Hjortneskaien i Oslo. Dette fant sted den 23. februar 2016, og nå må to menn på 31 og 35 år møte i retten. Saken skal opp den 29. mai, og det er satt av tre dager til saken i Jæren tingrett.

Skjult i bakdør

Den aktuelle dagen skal de ha ankommet Hjortneskaien klokken 10.00 med en ferje fra Kiel i Tyskland.

Skjult i en bakdør på bilen de kjørte skal de ha oppbevart 5,7 kilo amfetamin og 2910 ecstasytabletter.

I tillegg er de tiltalt for å ha smuglet narkotika inn til landet den 9. januar i fjor. Denne gangen skal de ha ankommet Risavika havn fra Hirtshals med fire kilo amfetamin, to kilo hasj og 500 ecstasytabletter skjult i bilen.

Narkotika og våpendeler

12. juni må også en 34 år gammel mann møte i Jæren tingrett, og det er satt av tre dager til denne saken.

Tiltalen går på at han den 25. juni i fjor ankom Risavika med 6,6 kilo amfetamin skjult i flere hulrom i stasjonsvognen han førte.

34-åringen er også tiltalt for overtredelser av våpenloven. Dette ved at han mandag den 20. februar i år skal ha oppbevart vitale våpendeler som revolvertønne og sluttstykke til en maskinpistol i reservehjulsbrønnen på bilen han førte. I tillegg må han også svare for å ha kjørt for fort samt tre tilfeller av kjøring uten å ha gyldig førerkort.

Det er statsadvokat Folke Åmlid som har tatt ut tiltale i begge sakene etter ordre fra riksadvokaten.

Når det gjelder den siste saken, er det tatt forbehold om å legge ned påstand om inndragning av våpendelene samt 38.500 kroner.