Illustrasjonsfoto.

Tatt i 138 km/t i 80-sone

Da mannen ble stoppet av politiet hadde han kjørt i 138 kilometer i timen.

En 44 år gammel mann fra Sandnes møtte nylig i Jæren tingrett tiltalt for råkjøring.

Litt over midnatt 3. oktober i fjor ble 44-åringen stoppet av politiet etter at han hadde kjørt i 138 km/t i 80-sone på fylkesvei 44 mellom Ganddal og Sandved.

44-åringen nektet straffskyld i retten og hevdet at han ikke kjørte for fort, at han visste om kontrollen og at han allerede hadde aktive prikker på førerkortet.

44-åringen mente også at det måtte være noe feil med lasermålingen som ble foretatt av politiet, og pekte på en rekke ting som medførte at denne ikke var riktig.

LES OGSÅ: Fryktet at moren lå for døden – tok bilen og kjørte uten førerkort

Retten kom til at den skulle se bort fra denne delen av 44-åringens forklaring, og la i stedet vekt på forklaringen til politibetjentene som hadde foretatt lasermålingen.

Retten viste også til den at 44-åringen ikke var uenig i måleresultatet da han ble stoppet. Jæren tingrett kom også til at han skulle dømmes for å ha kjørt uten gyldig førerkort 15. januar i år.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at farten var så høy at den klart tilsier en ubetinget fengselsstraff.

Dermed ble straffen 14 dagers fengsel. Han mistet også førerretten i ett år og fem måneder og må avlegge førerprøven på nytt.

LES OGSÅ: Lurte kvinne til å tro at de var kjærester

LES OGSÅ: Hørte at den bjeffet, ble opprørt og brøt seg inn hos vekterfirma for å hente hunden sin