Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Tatt for ruskjøring – skyldte på bilen

Fikk 24 dager og 40.000 kroner i bot for ruskjøring.

Den 62 år gamle Sandnes-mannen var dømt fem ganger tidligere. Likevel satte han seg bak rattet, påvirket av narkotiske stoffer, en formiddag i august i fjor.

LES OGSÅ: – Jeg drakk en halvliter sprit på 20 sekunder

Tiltalte ble stanset av politiet i Hanaveien i Sandnes, etter at han hadde forårsaket en rekke farlige situasjoner under kjøreturen fra Bråstein til Sandnes sentrum. 

Ble oppfattet påvirket

Både et vitne og polititjenestemennene som stanset mannen oppfattet tiltalte som påvirket da han ble stanset.

Ifølge Jæren tingrett var mannen påvirket av THC og klonazepam. Før 62-åringen satte seg i bilen, hadde han brukt hasj og Rivotril, som inneholder de narkotiske stoffene.

Skyldte på teknisk svikt

Tiltalte tilsto i retten. Han mente likevel at de farlige trafikksituasjonene som oppsto under kjøringen til dels skyldtes teknisk svikt på bilen. 

Retten la vekt på at 62-åringen også tidligere er dømt for narkotikaovertredelser. Den siste var i 2011. Han var også dømt for kjøring i påvirket tilstand i 1991, og fartsoverskridelse i 2003.

62-åringen ble dømt til 24 dager fengsel med en prøvetid på to år på. Han må også gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring. I tillegg til å miste lappen i to år, fikk han en bot på 40.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager.

LES OGSÅ: Fikk sparken for fyll – tok jobbens bil og promillekjørte hjem