Stjal fra bolig mens beboerne befant seg i huset

Var inne i bolig og forsynte seg.

Omkring klokken 07.30 den 11. juni i fjor tok 36-åringen seg inn i en bolig på Kampen sammen med en annen mann. Tyveriet fant sted mens de fornærmede var hjemme og skjedde ved at den andre personen krøp inn gjennom et kjellervindu og gikk opp og låste inn 36-åringen.

I boligen forsynte de seg med diverse datautstyr, lommebok, kredittkort, sekk og pass med mer. 36-åringen tok med seg en stasjonær PC før de gikk hver til sitt. Kort tid etter ble politiet varslet om tyveriet og senere samme dag traff politiet 36-åringen på Storhaug.

Han ble konfrontert med at han med at han passet signalementet fra tyveriet tidligere på dagen og det ble besluttet ransaking i boligen hans.

LES OGSÅ: Forklarte at han slo mann etter at han gjort noen provoserende bevegelser med en skje

36-åringen informerte da om at han hadde amfetamin i boligen. Under ransakingen fant politiet den stjålne PC-en, samt 27 gram amfetamin.

Stavanger tingrett kom til at 27-åringen hadde handlet med forsett om å skaffe seg uberettiget vinning, og viste til at han hadde forklart at han ønsket å stjele gjenstander han kunne selge for å finansiere eget narkotikaforbruk.

Retten kom også til at tyveriet skulle anses som grovt, da de fornærmede befant seg i boligen mens tyveriet fant sted.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på 36-åringens tilståelse og at saken var blitt gammel.

Dermed ble straffen seks måneders ubetinget fengsel.

LES OGSÅ: Var på byen, sølte i bilen, banket samboeren og kjørte av gårde med promille

LES OGSÅ: Mens mannen slo ned en kvinne, satt politiet og fulgte med på overvåkingskamera