Stengte syk kvinne inne i kott

Var sint for at hun ikke ville være med ham og låste henne inne for å straffe henne.

Hendelsen fant sted i kvinnens bolig den 12. oktober i fjor.

49-åringen erkjente i retten at han hadde stengt fornærmede inne på et kott/vaskerom i en kort periode, men forklarte at dette var «på spøk».

Stavanger tingrett kom til at det ikke var noe som underbygget dette i bevisførselen.

Retten kom til at fornærmede ble svært redd, og at hun blant annet ringte hjemmesykepleien og ba om hjelp. Det ble også vist til at rommet var uvanlig rotete og bar preg av tumulter. Retten kom også til at 49-åringen var sint på fornærmede og at han låste henne inne for å «straffe» henne.

Saken var første gang oppe i retten i slutten av februar i år. Siden den gang har det blitt foretatt en vurdering på om 49-åringen var strafferettslig tilregnelig, noe de sakkyndige har konkludert med at han er.

Dermed var saken på nytt oppe i retten i forrige uke.

LES OGSÅ: Allerede i taxien kjente han seg godt beruset. Da han våknet opp neste morgen var han i arresten

Snill og grei i begynnelsen

49-åringen traff fornærmede for omkring tre år siden og etter hvert utviklet det seg en relasjon mellom dem.

Fornærmede var da syk og helsesituasjonen dårlig.

Fornærmede har beskrevet 49-åringen som snill og grei i begynnelsen, men at det gradvis ble verre og verre og at alkoholmisbruk var årsaken til dette. Fornærmede ville avslutte relasjonen sommeren 2018, men dette ville ikke 49-åringen,
noe som endte med hendelsen der han stengte fornærmede inne i kottet. Han fikk etter dette forbud mot å kontakte fornærmede. Dette har han brutt syv ganger etterpå.

Han ble også dømt for å ha stjålet gjenstander fra fornærmede og for å ha kommet med trusler overfor naboen hennes.Han ble også dømt for å ha utsatt fornærmede og en annen kvinne for vold den 4. desember i fjor.

Fornærmede døde før den siste hovedforhandlingen, men hun har forklart seg i den første delen av hovedforhandlingen.

Stavanger tingrett kom til at 49-åringen skulle dømmes til fengsel i seks måneder der han får fradrag for 36 dager i varetekt.

I tillegg ble han dømt til å betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmedes dødsbo.

LES OGSÅ: Jente (17) stripset fast og voldtatt av nabo