Sparket gravid samboer i magen

Sa at han skulle tvinge henne til å ta abort.

Voldsepisoden fant sted den 14. oktober 2017. Forut for dette hadde han fått vite at samboeren var gravid og de hadde avtalt at han ikke skulle ruse seg så mye som han pleide å gjøre.

Den aktuelle dagen hadde imidlertid 25-åringen fått tak i narkotiske tabletter og han hadde tatt flere av disse enn han hadde planlagt. Han hadde også drukket alkohol etter at han hadde ruset seg på tablettene.

25-åringen og samboeren begynte å krangle mens de var på kjøkkenet. 25-åringen kjente at han begynte å bli sint og prøvde å komme seg vekk fra samboeren. Han gikk derfor inn på et rom og prøvde å låse døren til dette. Samboeren kom imidlertid etter og holdt i døren slik at han ikke fikk lukket og låst denne.

LES OGSÅ: Banket konas elsker med bordbein

Dyttet henne

For å få henne bort dyttet han henne, men samboeren rev på nytt opp døren. Da slo han henne i ansiktet, tok kvelertak på henne og kastet henne i bakken. Mens hun lå nede sparket han henne i magen og beina.

Ifølge fornærmede sa fornærmede til 25-åringen at hun var gravid og at han ikke måtte sparke henne i magen.

Til det skal 25-åringen ha svart at han ga f*** i dette og fortsatte å sparke henne.

LES OGSÅ: Banket utro samboer

Trusler

Politiet kom til stedet og pågrep 25-åringen som ble framstilt på legevakten samme kveld.

I den forbindelse kom han med truende utsagn mot to politibetjenter. På legevakten og under transport til Stavanger politistasjon sa han skulle drepe samboeren, tvinge henne til å ta abort – og hvis hun ikke gjorde dette skulle han sparke henne i magen til hun aborterte.

Stavanger tingrett kom til at han i utgangspunktet skulle ha vært dømt til ubetinget fengsel i fire til fem måneder.

Samtidig la retten vekt på at saken var blitt svært gammel, uten at 25-åringen kunne lastes for dette, og at har erkjent straffskyld for forholdene.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank

Bor sammen igjen

Etter den aktuelle hendelsen forsto 25-åringen at det måtte skje en endring og stoppet nesten umiddelbart med å ruse seg.

Retten la også vekt på at han nå er i arbeid og at han nylig har flyttet sammen igjen med samboeren og deres felles baby.

Dermed kom retten til at han skulle dømmes til 87 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager.

I forbindelse med dette ble det vist til at familien er avhengig av 25-åringens inntekter, at 25-åringen fortsatt er i en sårbar situasjon og at dersom han måtte sone kan dette medføre en risiko ved at han kommer i kontakt med rusmiljøet i fengselet.

LES OGSÅ: Mishandlet samboeren med tannbørste