Sønn erkjente å ha drept sin far

Den 28 år gamle mannen som står tiltalt for å ha drept sin far i Sandnes i fjor, svarte ja på skyldspørsmålet i retten mandag.

Han skal ha slått sin 55 år gamle far gjentatte ganger i hodet med et brannslukningsapparat lille julaften i fjor. Faren fikk bruddskader i hodet og døde kort tid etter. Sønnen varslet selv politiet om drapet.

I forkant av drapet var sønnen aktiv på nettforumet 4chan og fortalte om drapsplanene. Flere brukere skal ha oppfordret ham til å gjøre alvor av dem.

LES OGSÅ: Tiltalt for å ha drept faren – nå starter rettssaken

– Ung mann i total isolasjon

– Vi vil få høre om en ung mann i total isolasjon. Ingen venner. Ingen kontakt med mor. Den eneste kontakten han hadde var et vanskelig og konfliktfullt forhold med sin far. Den andre kontakten han har hatt er med anonyme på nettet, sa tiltaltes forsvarer, advokat Vegard Bråstein, i Jæren tingrett ifølge Stavanger Aftenblad.

Forsvareren poengterte i sitt innledningsforedrag at klientens psyke vil bli sentralt i saken. De sakkyndige har kommet til at 28-åringen var tilregnelig, og at han derfor kan straffes for drapet. Tiltalte har sittet i varetekt siden 23. desember i fjor.

Retten har satt av fem dager til saken.