En 54 år gammel mann er slått konkurs i forbindelse med at han ikke har betalt tilbake 4,7 millioner kroner til svogeren sin. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Snowboardfirma gikk konkurs

Hadde en gjeld på 4,7 millioner som de ikke klarte å betjene.

Det var firmaet Vimana Snowboards AS som onsdag var i Stavanger tingrett og meldte oppbud.

Vimana Snowboards AS har holdt til i Stavanger og har drevet med produksjon og salg av snowboard, bindinger og støvler med mer, og har hatt produktene sine i en rekke butikker i Norge og utlandet.

I Stavanger tingrett opplyste firmaet at den samlede gjelden er på 4.745.288 kroner og at selskapets aktiva er på 3.921.587 kroner. Det ble også opplyst at virksomheten til firmaet er innstilt.

LES OGSÅ: Spisested på Kvadrat gikk konkurs

Vimana Snowboards AS omsatte i 2018 for litt over 4,1 millioner kroner og fikk samme år et negativt resultat før skatt på 331.000 kroner.

Stavanger tingrett kom til at den skulle legge skyldnerens opplysninger til grunn – og at selskapet antas å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller.

Retten kom også til at betalingsvanskene ikke er av forbigående art og at vilkårene for å ta oppbudsbegjæringen til følge var til stede.

Advokat Kjersti Lunde er oppnevnt som bostyrer.

Skiftesamling vil bli avholdt den 19. mai i år.

LES OGSÅ: Sportsbutikker gikk konkurs

LES OGSÅ: Bakeri gikk konkurs