Annonse
Omleggingen av fylkesvei 45 i Dirdal er ikke ferdig, men ting går framover. Foto: Statens vegvesen

Snart åpner fylkesvei 45 i Dirdal

... men arbeidet er langt fra ferdig, forklarer Vegvesenet.

Annonse
Roganytt

Fylkesvei 45 i Dirdal åpner 14. september, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Veien i Dirdal åpner for trafikk senest klokken 05.30 førstkommende torsdag. Utover høsten blir det nattestenginger før alt blir ferdig.

Fylkesveien i Dirdal blir oppgradert og gjort sikrere for trafikanter. Nå blir veien, som har vært stengt siden mai, åpnet for trafikanter. 

– Nå er vi bare glade for at vi endelig kan åpne. Entreprenøren Kruse Smith AS og vi har stått på for å åpne så fort som mulig. Jeg vil takke innbyggerne som har vært tålmodige, sier prosjektleder Anne Stine Johnson i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Ferdig 1. desember

Arbeidet i Dirdal er langt fra ferdig, men ferdig nok til at det går an å slippe trafikanter gjennom, forklarer Vegvesenet.

Fristen til entreprenøren for å få alt ferdig, inkludert elektroarbeidet i tunnelen, er 1. desember. 

Allerede til helgen blir det nattestengt fra 23.00 til 05.45. Da blir det midlertidige tunnellyset montert. Utover høsten blir fylkesveien stengt om nettene.

Den gamle fylkesveien vil bli brukt til anleggstrafikk og utrykkingskjøretøy i nødsituasjoner.

De kommende ukene blir blant annet føringskanten i tunnelen støpt på dagtid. Da blir trafikken ledet gjennom området av en følgebil. Hvis det blir venting, snakker vi kun om få minutter, ifølge Vegvesenet.

Annonse