Slokkeroboter fra Oslo er avbestilt

Slokkerobotene som var på vei til Stavanger lufthavn for å bistå i slokkingsarbeidet i forbindelse med brannen, er avbestilt.

De to slokkerobotene som var på vei til Stavanger lufthavn for å bistå i slokkingsarbeidet i forbindelse med brannen, er avbestilt.

Det opplyser avdelingsleder og stabsmedlem ved Rogaland brann og redning IKS, Frode Strøm, til NTB tirsdag kveld.

Brannen og røykutviklingen i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn var ved 22-tiden kraftig redusert. 

– Avbestillingen er en konsekvens av at brannen har roet seg. Nå er det mer etterslokking vi holder på med. Vi vil være på plass utover hele natten, sier Strøm.

To brannroboter, en fra Oslo og en fra Nedre Romerike brann og redning, ble tidligere på kvelden rekvirert på grunn av vanskeligheter med å komme til i slokkingsarbeidet på grunn av fare for bygningskollaps.

En slokkerobot vil kunne bevege seg inne i bygninger ved hjelp av fjernstyring, og den kan dermed utføre slokkeinnsats i områder som normalt vil være vanskelig tilgjengelig.

Brann på flere plan

Klokken 18.34 sendte Sør-Vest politidistrikt ut en pressemelding om storbrannen på Stavanger lufthavn. 

– Noe av konstruksjonen i parkeringshuset, hvor det brenner i flere biler, har gitt etter. Det er fare for kollaps, og røykdykkerne er derfor trukket ut av parkeringshuset, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i pressemeldingen. 

Brannen startet med en bilbrann i parkeringshuset i nærheten av Kiss & fly på Stavanger lufthavn, Sola kl 15.35. Brannen har spredd seg kraftig, og det brenner i flere plan i parkeringshuset. 

– Parkeringshuset er tømt for folk, og vi har ikke fått melding om at det skal være personskader i forbindelse med brannen, sa Fenne-Jensen i 18.30-tiden.  

Scandic-hotellet like ved terminalbygget er også evakuert. Avinor har stanset all flytrafikk til og fra Sola. Gjestene ble evakuert til terminalbygget. 

– Politiet ber om at folk ikke kjører til og fra flyplassen. Det er mye trafikk på stedet, sier operasjonslederen. 

Videre i pressemeldingen het det at brannvesenet melder om at de ikke har kontroll på brannen ennå. 

– Flere busser er rekvirert av Avinor for transport av reisende og evakuerte fra terminalen på Sola. Disse vil bli fraktet til Atlantic Hotel for innlosjering og registrering, sier Fenne-Jensen.