Skulle kreve inn penger – gikk inn i feil hus – vekket og skremte barn

Mannen tok seg inn i bolig, sparket på barneromsdør og ropte «gi meg penger».

En 29 år gammel mann er nylig dømt for vold og forsøk på ran. Om kvelden og natt til 1. mai i fjor var 29-åringen på en pub på Jørpeland og drakk. Mannen var han arbeidsledig og hadde økonomiske problemer.

Da mannen på morgenkvisten gikk hjemover fikk han det for seg at han skulle kreve inn et beløp på 3000 kroner, han mente hadde utestående fra en bekjent som bodde i nærheten. 29-åringen gikk til huset hvor han mente at vedkommende bodde, men det skulle vise seg at han gikk til feil hus.

Han kom seg inn i huset gjennom en åpen kjellerdør til en felles vaskekjeller. Han gikk deretter opp en trapp til en leilighet som var over to plan. Leiligheten var bebodd av en kvinne og hennes to barn på fire og syv år. Da mannen kom inn sov kvinnen og barna i loftsetasjen. 

LES OGSÅ: Fant ut at hun skulle rane en butikk, pakket tingene sine og tok med seg en kniv

Hørte lyder

Kvinnen våknet av at hun hørte lyder og gikk ut i gangen, der hun fikk øye på 29-åringen, som gikk opp trappen til loftsetasjen. Kvinnen spurte hvem han var og sa også at han måtte gå ut.

29-åringen svarte at han ville ha penger. Kvinnen svarte at hun ikke hadde penger og gjentok at han måtte komme seg ut.

Da 29-åringen fortsatte opp trappen søkte kvinnen tilflukt inne på soverommet til barna, som nå hadde våknet og var svært redde over det som skjedde.

29-åringen slo og sparket gjentatte ganger på døren til barnerommet for å bryte den opp, samtidig som han gjentok at han ville ha penger.

Mannen klarte etter hvert å komme seg inn på barnerommet der kvinnen nå skjermet barna for ham med armene. Mens dette pågikk gråt både kvinnen og barna av frykt.

LES OGSÅ: Lurte 33 personer på Finn.no

Nabo våknet

I naboleiligheten våknet en mann av skrikene. Etter kort tid tok han seg via vaskekjelleren inn i kvinnes leilighet. Her henvendte han naboen til 29-åringen, sa at han måtte slutte med det han holdt på med og gå ut.

29-åringen kastet da noen leker på mannen, gikk ned trappen og deretter ned kjellertrappen fulgt av mannen fra naboleiligheten. Her forsøkte naboen å styre 29-åringen ut kjellerdøren. Da grep 29-åringen tak i en sparkesykkel som han slo etter naboen med. Da han ikke traff med slagene kastet han heller sykkelen på naboen slik at han fikk kutt i hodet og ansiktet som måtte sys.

Stavanger tingrett kom til at den ikke kunne se bort fra 29-åringens forklaring om at han egentlig var ute for å kreve inn penger av en bekjent, og at han som følge av beruselse tok seg inn i feil hus.

Samtidig kom retten til at da han så kvinnen, innså at hun var en annen enn den mannen som skyldte ham penger.

Retten kom til at 29-åringen var skyldig i forsettlig forsøk på ran av kvinnen og kroppsskade på naboen hennes. I tillegg kom retten til at han skulle dømmes for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

Straffen ble fengsel i to år og åtte måneder, der seks måneder ble gjort betinget med en prøvetid på fire år.

Dommen er en fellesstraff med en betinget del fra en tidligere dom.

LES OGSÅ: «Stjal» parkeringsplass – dro mann ut av bil og kalte ham «din svarte satan»