SISTE: Flyene vil gå igjen i dag

Like før midnatt ble det meldt at brannvesenet har full kontroll på brannen i parkeringshuset på flyplassen.

Avinor opplyste sent tirsdag kveld at flytrafikken vil gå som normalt fra Sola fra onsdag morgen, men at det kan oppstå forsinkelser og det kan ta tid før flyene er i rute. Avinor ber passasjerer sjekke informasjon med flyselskapene sine og avinor.no.

Over åtte timer etter at det ble slått alarm om brannen i parkeringshuset tirsdag ettermiddag, meldte politiet klokka 23.55 om at brannen var under kontroll, skriver Stavanger Aftenblad. Trolig er flere hundre biler ødelagt og parkeringshuset er påført alvorlige skader etter brannen som førte til full nedstengning av flyplassen.

– Brannvesenet fikk kontroll over brannen ved midnatt. Det er fortsatt etterslokking nå. Alt slokkearbeid skjer fra utsiden ettersom det er gitt beskjed om at vi ikke skal gå inn bygget, sier vaktkommandøren ved Rogaland 110-sentral til NTB.

Det fem etasjer høye bygget har fått store skader og det har vært fare for at det skal rase sammen. Parkeringshuset skal ha vært bortimot fullt da brannen oppsto. Avinor opplyser til NRK at det er over 3000 parkeringsplasser i parkeringshuset,

Like før midnatt opplyste politiet at brannvesenet har dimittert mange av sine mannskaper, men både politipatruljer, flere brannbiler og en ambulanse blir på stedet gjennom natten.

– Vi holder en dialog med brannvesen og Avinor om når vi kan åpne veien inn mot flyplassen igjen, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

 

Evakuert

Omkring klokken 21.40 tirsdag melder politiet at brannen og røykutviklingen ved Stavanger lufthavn er kraftig redusert, og alle reisende og evakuerte er fraktet bort fra flyplassen.

– Nå er det bare noen små branntilløp som gjenstår, sier operasjonsleder Helen Rygg Ims i Sørvest politidistrikt til NTB ved 21.30-tiden.

Hun opplyser videre at alle de reisende på Stavanger lufthavn og de evakuerte gjestene ved Scandic hotell, er fraktet bort fra lufthavnen.

Kolumbus opplyser til Stavanger Aftenblad at de har fraktet 1700 passasjerer med buss fra flyplassen.

Avdelingsleder og stabsmedlem ved Rogaland brann og redning IKS, Frode Strøm, fortalte tidligere tirsdag kveld at brannmannskapene i løpet av kvelden har fått god slokkeeffekt ved å bruke skumvæske, og at brannen har dempet seg en del.

I tillegg har deler av brannmannskaper startet å rive deler av parkeringshuset for å komme bedre til i slokkingsarbeidet.