Illustrasjonsfoto.

Russejente må i fengsel

Etter et russearrangement på Bryne i mai fjor gikk det fullstendig galt for en 18 år gammel russejente.

Det var på Bryne i mai fjor gikk det fullstendig galt for en 18 år gammel russejente.
Jenta hadde drukket en del alkohol i løpet av kvelden. Etter et russearrangement havnet hun i krangel med to kamerater i en kø foran en matbod. 18-åringen begynte å slå den ene av kameratene. Kompisen startet å filme opptrinnet med mobiltelefon.
Det likte russejenta dårlig. Hun gikk mot mannen med mobilen og slo ham flere ganger mot hodet og overkroppen med knyttet hånd.

Spylt med vannslange

En ansatt ved et utested så opptrinnet mens han var ute og spylte området med en vannslange, og spylte russejenta slik at hun ble gjennombløt, ifølge dommen.
18-åringen bet den ansatte ved utestedet i armen, og gikk tilbake til en av kameratene. Der fortsatte hun å slå ham med knyttet hånd i hodet og på overkroppen.
Et av knyttneveslagene traff fornærmede i halsen. Han fikk problemer med å puste, og ikke klarte å bevege tungen. Han falt i bakken, var dårlig noen dager og ble sendt til Haukeland sykehus med luftambulanse. Et slag hadde truffet halspulsåren. Offeret fikk blodpropp og tre små hjerneblødninger.

Ubetinget fengsel

Jæren tingrett kom til at det måtte reageres strengt mot den alvorlige og uprovoserte volden, og russejenta må sone 75 dager i fengsel. Hun må også betale 47.393 kroner i erstatning til voldsofferet.

 

LES OGSÅ: Russ dømt for vold mot rus

LES OGSÅ: Byens russ og mobbelistene