Foto: Tore Bruland

Ruset kvinne (48) kjørte for fort

Kjørte forbi en sivil politibil.

8. august i fjor kjørte den 48 år gamle kvinnen fra Sandnes til Stavanger for å dra på jobb.

Mens hun var på Motorveien i Stavanger kjørte hun forbi en sivil politibil, og politipatruljen reagerte på farten hennes.

En gjennomsnittsmåling viste at hun hadde en hastighet på 117 km/t i 90-sone.

Politiet ønsket å kontrollere bilen, la seg bak denne og signaliserte med blålys og sirene at den skulle stanse – uten at dette skjedde.

LES OGSÅ: Skal ha drept to duer ved å rive av dem hodet

Først på Jåttå kjørte hun av E 39 og stanset i en busslomme. Politibetjenten reagerte på at hun ikke hadde stanset med en gang og vurderte henne som ruspåvirket. Blodprøven viste at hun var påvirket av THC tilsvarende over 1,2 i alkoholpromille.

Også 12. mars i år kjørte hun fra Sandnes til Stavanger. Da hun kjørte over Bybrua ble en politibetjent oppmerksom på bilen hennes, da han var kjent med at denne hadde vært involvert i ruspåvirket kjøring.

Dermed ble 48-åringen stoppet og tatt med til legevakten for blodprøvetaking, som viste at hun var påvirket av THC tilsvarende en alkoholpromille på over 0,5.

Stavanger tingrett fant det skjerpende at hun også i mai i fjor ble dømt for ruspåvirket kjøring og dømte henne til 70 dagers fengsel som er en fellesstraff med den tidligere dommen.

LES OGSÅ: Kvinne slo kvinne utenfor butikk

LES OGSÅ: Vold mot stefar – trodde at han hadde bestilt folk fra mafiaen for å komme og ta ham