Rasende mann brente ned huset til bestefaren

Ble fly forbannet da han spilte PC-spill.

Hendelsen fant sted i Stavanger i desember 2017. På dette tidspunktet bodde 23-åringen hjemme hos bestefaren og den aktuelle natten skal han ha sittet oppe og spilt på bestefarens PC.

Omkring klokken 05.00 hisset han seg voldsomt opp da noe gikk galt i forbindelse med spillingen. Han hadde forut for dette inntatt alkohol, cannabis og narkotiske tabletter.

I forbindelse med raseriet ødela han datamaskinen, og han knuste og ødela øvrig inventar i huset.

Bestefaren våknet som en følge av dette og forsøkte å stanse 23-åringen.

Det endte med at 23-åringen tok nøkkelen til bestefarens bil og forsøkte å kjøre fra stedet i denne. Bestefaren forsøkte å stanse ham og klarte etter hvert å ta fra ham bilnøkkelen. Da dette fant sted bet 23-åringen bestefaren hardt i underarmen.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank

Ble overtent etter kort tid

Bestefaren tok bilen og kjørte fra stedet, mens 23-åringen gikk inn i huset igjen. Der satte han fyr på jakker som hang i garderoben innenfor inngangsdøren. Han gikk deretter ut igjen, og bort til en kamerat. 23-åringen har forklart at da han var ute av huset så at det lyste rødt av flammer gjennom vinduet i inngangspartiet.

Huset ble overtent etter kort tid, og selv om brannvesenet kom til stedet ble huset totalskadd i brannen.

23-åringen og bestefaren har i retten forklart seg likt om hendelsesforløpet. 23-åringen har likevel ikke erkjent straffskyld for forholdet da han mener at han var psykotisk på gjerningstidspunktet.

Også bestefaren har forklart at 23-åringen var «svart i blikket» og ikke seg selv da handlingene ble begått.

Det mente ikke Stavanger tingrett var tilfelle og viste til at 23-åringen har ingen historikk fra psykiatrien.

«Tiltaltes anførsel om at han var psykotisk framstår etter rettens mening som en forklaring på handlinger overfor sin bestefar, som ellers er vanskelige å forklare og unnskylde», heter det i dommen.

23-åringen var også tiltalt for å ha kommet med trusler mot helsepersonell i forbindelse med at han var innlagt ved Sus i september.

Han kastet også gjenstander mot dem uten å treffe, og da politiet ble tilkalt, sparket han en politibetjent i baken.

LES OGSÅ: Banket kona etter at han fant nakenbilder på telefonen hennes

Vold mot moren

I mai i år var 23-åringen voldelig mot moren sin i forbindelse med at han bodde hos henne noen dager. I forbindelse med dette oppsto det en krangel mellom dem da moren beskyldte ham for tatt piller fra henne.

Krangelen utartet og han tok da kvelertak med en hånd på henne.

Han ble også dømt for øvrige lovbrudd i form av vold og trusler, samt vinningsforbrytelser.

I forbindelse med straffeutmålingen kom retten til at det var skjerpende at huset ble totalskadd i forbindelse med brannen og at denne medførte tap av meget store materielle verdier.

Samtidig ble det lagt vekt på at noen av sakene var blitt gamle og personlige forhold. Dermed ble straffen fengsel i ett år og seks måneder.

Odd Rune Torstrup, 23-åringens forsvarer sier til RA at han mener at straffen er for streng.

– Dette er mann som i realiteten aldri har hatt en sjanse på grunn av en vanskelig oppvekst. Etter min mening trenger han hjelp og ikke fengsel, sier Torstrup til RA.

LES OGSÅ: Allerede i taxien kjente han seg godt beruset. Da han våknet opp neste morgen var han i arresten

LES OGSÅ: Ville «inn til den deilige dama» og «ligge med henne». Da fikk han juling