Politiet undersøker mannlig lærers Skype-kontakt

Politiet mener at den 29 år gamle læreren fra Jæren har chattet med barn under 16 år på Skype som de nå vil forsøke å identifisere. Læreren har allerede vært varetektsfengslet i to måneder siktet for å ha hatt bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

29-åringen er siktet for å ha oppbevart et betydelig materiale av bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

I tillegg er han siktet etter den nye straffelovens § 311 som går på at han skal ha produsert framstilling av seksuelle overgrep mot barn eller produsert framstilling som seksualiserer barn.

Dette ved at han skal ha fotografert/filmet barn i forskjellige settinger som gjør at han rammes av denne lovbestemmelsen.

LES OGSÅ: Lærer varetektsfengslet for overgrepsbilder

RA har tidligere skrevet at 29-åringen har erkjent skyld for siktelsen og ved forrige fengsling kom det fram at politiet hadde beslaglagt 16 nye datalagringsenheter som måtte undersøkes.

Læreren som jobber ved en skole på Jæren ble første gang varetektsfengslet den 25. januar i år. Mannen er også aktiv innenfor barne- og ungdomsarbeid i kommunen der han bor.

– Chattet med barn

Torsdag var det nytt fengslingsmøte i Stavanger tingrett der 29-åringen samtykket til fengslingsforlengelse.

LES OGSÅ: Lærer erkjenner skyld for å ha hatt overgrepsbilder

Påtalemyndigheten ved politiadvokat Herdis Traa ba om at han ble fengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll-

I den nye fengslingskjennelsen fra Stavanger tingrett kommer det fram at etterforskningen har avdekket at det er flere personer som antas å være under 16 år som 29-åringen har chattet med på Skype, og som politiet nå forsøker å identifisere.

Ikke påvirke

«Det er viktig at siktede ikke får anledning til å påvirke disse barna», heter det i kjennelsen fra Stavanger tingrett.

Retten kom til at fortsatt fengsling ikke var noe uforholdsmessig inngrep og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet.

LES OGSÅ: – Mann (66) filmet jenter i dusjen

«Retten har ved denne vurdering lagt vekt på sakens alvor», heter det i fengslingskjennelsen.

Stavanger tingrett kom til at han skulle varetektsfengsles i nye fire uker, at det også fortsatt var bevisforspillelsesfare og at han skulle undergis brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.