Politiet roser mannen som reddet 4-åring som falt i vannet

Handlekraften disse to menneskene utviste reddet livet til gutten, skriver politiet.

Like før klokken 17.00 onsdag ettermiddag fikk nødetatene melding om en fire år gammel gutt som hadde falt i Storånå i Sandnes.

Gutten hadde falt i vannet da han hadde gått tur med sin yngre søster og mor. Da nødetatene ankom stedet hadde to forbipasserende allerede hentet gutten opp av vannet, og begynt på hjerte- og lungeredning.

– Da fireåringen falt i vannet begynte moren straks å rope etter hjelp, og en fremmed mann i 30-årene kom til unnsetning. Han klarte å hente barnet opp av vannet, og fikk startet hjerte- og lungeredning på gutten som hadde sluttet å puste. En kvinnelig sykepleier i 30-årene fikk også med seg hendelsen fra avstand. Sammen fikk de reddet livet til den unge gutten med deres handlingskraft og førstehjelpskunnskaper, skriver politiets nettpatrulje på Facebook.

Ifølge politiet var mannen som fikk det lille barnet opp av vannet Ola fra Bryne.

– Med støtte fra Tine som er sykepleier fikk disse to liv igjen i barnet. Handlekraften disse to menneskene utviste reddet livet til gutten, skriver politiet.

LES OGSÅ: Gutt (4) falt i vannet – reddet av forbipasserende

Politiets tips dersom du skulle komme over en person med pustestans og du er alene:

* Varsle 113.

* Start med 30 kompresjoner, disse foretas ved at du samler hendene og trykker hardt mot personens hjerte og bryst. Dette gjøres i en frekvens på 100 kompresjoner i minuttet.

* Gjennomfør 2 innblåsinger munn til munn.

* Repeter til du enten får liv i personen eller helsepersonell kommer til stedet.

* Din innsats kan, som i dette tilfellet, redde liv.