Politiet om 16. mai-natten: Mindre bråk ute, mer på private fester

Svært surt vær la en naturlig demper på uteaktiviteter natt til 17. mai.

Over hele landet har russ og ungdom trosset forbud og samlet seg i store grupper ute natt til 17. mai. Politiet er kalt ut flere steder etter meldinger om bråk. 

I Sør-Vest politidistrikt la imidlertid trolig det meget sure været en demper på de helt store forsamlingene ute, opplyser politiet. 

LES OGSÅ: Skal ha dratt kvinne gjennom leiligheten etter håret

Julaftenvær

Operasjonsleder Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt melder  at de har hatt en roligere natt enn natta før, til 16. mai. 

Han tipper utendørsaktiviteten begrenses av at det er surt og kaldt i Rogaland, og anslår været til å være på nivå med vær og vind rundt julaften. Politiet har likevel hatt sitt å stri med i løpet av natten.

– Da blir det mer ordensforstyrrelser på privatadresser enn normalt, og det medfører flere utrykninger enn normalt. Vi opplever at folk barker sammen i større grad enn vanlig, sier Skårland.

Det betyr ikke at det ikke har vært bråk i distriktet.

– Dette er jo tradisjonelt en natt for fest, mange har forberedt seg på det, og de som har gått ut på byen, opplever da at utesteder i kveld stengte 23.30. Mange syns kanskje det var tidlig å gå hjem da og fortsatte andre steder, sier Skårland.

LES OGSÅ: Tok fyr i båt på henger ved garasje